Edició 4.400 (des del 27/09/2007)
Edició 4.400 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 9 setembre 2015

Programació de luxe per al Festival Altaveu 2015

Sidonie, Nacho Vegas, Christina Rosenvinge i Joan Miquel Oliver formen part d’un dels millors programes de les últimes edicions

L’Altaveu, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi, és el certamen degà de Catalunya. Amb aquesta seran ja vint-i-set les edicions que s’han celebrat en el municipi del Baix Llobregat, sempre amb un ull posat en les propostes catalanes, tant de nova ona com ja consagrades, i amb l’altre en les bandes i solistes més interessants de l’escena estatal i internacional. El santboià és un festival que suscita interès tant pels grans noms com en la lletra petita del cartell. L’edició d’enguany tindrà lloc entre el 10 i 12 de setembre en tres espais habituals del Festival: la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i els Jardins de l’Ateneu Santboià.

Aquest any, crida l’atenció el concert especial que oferiran dos dels representants més destacats de l’escena folk-rock americana: Howe Gelb i M. Ward. Un altre dels noms internacionals destacats presents aquest any és Dorian Wood, cantant, multi instrumentista i performer. També passaran pels diferents escenaris repartits per Sant Boi formacions de la talla de Sidonie, Nacho Vegas, Christina Rosenvinge, Joan Miquel Oliver, presentant tots ells els seus darrers treballs, i Amparo Sánchez amb el seu espectacle intimista Amparo Sánchez en Acústic.

L’escena catalana sempre ha estat excel·lentment representada en l’Altaveu. Aquest any serà moment per a gaudir d’Obeses i RIU. També oferiran el seu vigorós concert els valencians Sènior i el Cor Brutal.

Juntament amb els grups principals, el públic tindrà l’ocasió de veure en directe els finalistes de l’Altaveu Frontera, la secció competitiva per a noves bandes i grups emergents.

A més, cal destacar l’espectacle Sant Boi Urban Dance, protagonitzada per alumnes de diferents acadèmies de dansa de la ciutat. Durant l’espectacle s’oferirà un espectre ampli de danses urbanes a ritme de hip hop.

I com cada any, el Festival es completarà amb els Premis Altaveu, que s’adjudicaran el dimecres 9 de setembre i que reconeixen als artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant l’any.

> Informació complementàriaEscenaris

Bruce Saunders Trio actuarà demà al Jamboree

02/03/2009
Cinema

El Museu del Cinema estrena “Invisibles”, una mostra de cinema independent

17/03/2018
Tendències

El festival Poesia i + celebra 10 anys, expandint-se pel Maresme

08/06/2015
Exposicions

Elisava “enlluerna” per partida doble a les Festes de Santa Eulàlia

03/02/2016