Edició 4.745 (des del 27/09/2007)
Edició 4.745 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 22 febrer 2013

Presentació del Fòrum Gastronòmic 2013

Aquest any la temàtica escollida és "la terra", ja que és concebuda"com a origen dels productes, base del discurs i font d'inspiració a la cuina".

Els organitzadors van presentar ahir el Fòrum Gastronòmic 2013, amb més de cent d’activitats programades, un centenar de ponents (entre cuiners, sommeliers, escriptors i altres) i la presència de més de 300 expositors dels quals un terç són petits productors. L’espai que ocupa és de 12.000 mestres quadrats i compta amb un pressupost d’un milió d’euros, un 30% menor que en l’anterior edició. “Es tracta del pal de paller de la cuina catalana”, afirmava ahir en roda de premsa al Palau de Fires Pep Palau, codirector del Fòrum Gastronòmic.

En nom dels organitzadors, Palau va animar la gent a assistir a al Fòrum algun dels tres dies per “passar-s’ho bé”, degut a la diversitat d’actes per a tot tipus de públics (visitants i professionals) i tant de pagament com gratuïtes un cop s’ha accedit al recinte. La fira engloba un dia festiu (diumenge) i dos de laborables (dilluns i dimarts), fet que augmenta la seva rellevància.
Hi ha activitats destacables com les sessions de cuina amb degustació, tastos, maridatges, presentacions de productes, converses entre gastrònoms i cuiners, sessions temàtiques amb experts i especialistes de la cuina i premis. Totes les activitats que es realitzen a l’Auditori són gratuïtes mentre que la participació en molts tallers, aules actives i en algunes conferències de fòrums “especialitzats” valen entre 5 i 25 euros, prèvia inscripció. L’accés firal al recinte val deu euros. Segons els organitzadors, una bona part de les activitats de pagament ja estan completes.

Per exemplificar el gran interès pel fòrum, una empresa belga participant al “Fòrum Dolç”,especialitzada en xocolata (Callebaut), s’ha desplaçat a Girona amb tres tràilers. Dins els actes del Fòrum Vi destaca la presència important de la DO Empordà.

Entre els ponents destaquen Xavier Pellicer, Jordi Cruz, Carme Ruscalleda i Nandu Jubany. Tampoc faltaran a la cita els germans Roca, que entre altres qüestions presentaran el seu llibre i participaran en diferents ponències i tallers.

Un altre moment destacat serà l’últim sopar que farà el restaurant gallec Casa Marcelo, que ha escollit el Fòrum com a punt i final de la seva trajectòria. També destacarà l’elecció del millor cuiner català de l’any.

> Informació complementària

2013actesforum gironagastronomiaponenciestallers

Exposicions

Nasevo i les olors de Barcelona

01/04/2014
Música

La Casa Azul i Falciots Ninja inauguraran el Black Music Festival a la sala La Mirona

27/02/2019
Arts

El Museu Episcopal de Vic puja més de 130 obres a Google Art Project

11/12/2013
Tendències

L?ACPG estrena pàgina web

17/07/2012

Sílvia Abril i el Mago Pop donen el tret de  sortida a una temporada teatral extraordinària a la gala CATALUNYA AIXECA EL TELÓ

Redacció.- Aquesta passanit el Teatre Victòria ha acollit una nova edició de la gala “Catalunya aixeca el teló”, organitzada per ADETCA (Associació d’Empreses Productores de Teatre), els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya, la qual ha donat el tret de sortida -de la mà del Mago Pop, Sílvia Abril i […]