Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 16 octubre 2014

Presentació de l’exposició “M. Ardan, gran viatger del segle XIX”

La presentació serà divendres 17 d'octubre a les 12 h al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

La descoberta del passat i dels seus testimonis va experimentar, en el segle XIX, un gran impuls. Gràcies, sobretot, a l’emergència d’una societat nova sorgida dels efectes de la segona revolució industrial i de les innovacions tecnològiques que aquesta va posar a disposició dels qui se sentien atrets per l’exotisme de llunyanes geografies i civilitzacions. Viatjar era més segur i previsible i, al mateix temps, la vella Europa era àvida de conèixer de primera mà tot el que fins aleshores havia format part d’un relat mític i d’arribar –i no precisament de passada– fins al darrer racó de món a la recerca de tota mena de recursos.

El MNAT ha volgut recuperar una part important d’aquell esperit i d’aquella il·lusió col·lectiva, acceptant l’oferiment de Xavier Mulet de presentar al nostre públic la rica i ingent documentació aplegada per un d’aquells erudits i inquiets aventurers, el polifacètic M. Ardan.

La presentació comptarà amb la presència de Xavier Mulet que ens mostrarà els treballs que ha dut a terme durant els darrers tres anys a l’entorn d’un dels personatges més significatius i potser més desconeguts del segle XIX.

Monsieur Ardan, pseudònim amb què va signar la seva obra aquest misteriós personatge, ens presenta des d’una visió introspectiva la societat, la ciència i la cultura de l’època mitjançant els estudis i les fotografies realitzats en algunes de les seves expedicions geogràfiques i viatges a llocs remots i desconeguts i que es recullen en aquesta mostra.

Una nova proposta del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en el marc del Festival Internacional de fotografia SCAN 2014, que reafirma el seu compromís i implicació amb el mateix.

> Informació complementària

fotografiesMNATpresentaciótarragona

Lletres

Torna el Mercat de Nadal del Llibre amb 100 autors i més de 60 activitats literàries

08/12/2016
Videoclips

Qui vol consells

29/03/2012 05:33
Escenaris

El OUI! Festival de Teatre en Francès de Barcelona torna amb una segona edició de l’1 a l’11 de febrer

08/01/2018
Música

El Barnasants escalfa motors amb dos concerts previs a la inauguració del festival

14/01/2017

Exposició retrospectiva de Quim Corominas, «Corominas, 50 anys d’art»

La mostra, comissariada per Sebastià Goday, presenta més de 150 obres de l'artista

Redacció.- Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple, de 150 peces, amb obra de gran format a les sales […]