Edició 4.259 (des del 27/09/2007)
Edició 4.259 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 12 juny 2013

Premi d’Honor de les Lletres Catalanes per l’escriptor i dramaturg, Josep Maria Benet i Jornet.

Omnium Cultural reconeix la tasca incansable del premiat en l'àmbit del teatre contemporani català des de la seva primera obra premiada l'any 1964 que portava per títol Una vella, coneguda olor

Òmnium Cultural ha lliurat el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a l’escriptor i dramaturg, Josep Maria Benet i Jornet. L’acte de lliurament, que ha comptat amb les glosses de Joaquim Molas, i Joan-Lluís Marfany i d’Enric Gallén, ha estat un homenatge merescut a la tasca incansable del premiat en l’àmbit del teatre contemporani català des de la seva primera obra premiada l’any 1964 que portava per títol Una vella, coneguda olor

En el seu parlament, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha lloat la trajectòria de Josep Maria Benet i Jornet, de qui ha destacat la seva capacitat per construir i renovar la cultura catalana contemporània lligant rigor, constància, compromís amb la llengua i la cultura, teatre de qualitat i l’èxit de connectar amb un públic nombrós.

Muriel Casals, que ha definit l’obra del premiat com “un cant contra la resignació i el fatalisme”, ha insistit en la necessitat que la societat civil es mantingui ferma i perseverant per fer front a “mesures absurdes que volen canviar el nom de la llengua catalana a la Franja i les Illes o que pretenen destruir l’escola i la convivència de Catalunya”. La presidenta d’Òmnium ha instat també els catalans a mantenir viu el compromís en temps difícils com els actuals perquè “també són moments d’esperança, ja que cada cop som més els catalans que hem perdut la por i estem disposats a fer camí, pacíficament i enraonadament, cap un horitzó de llibertat plena”.

Muriel Casals ha volgut recordar les paraules del mestre Pompeu Fabra quan deia “no abandoneu ni la tasca ni l’esperança”. Per la seva banda, Josep Maria Benet i Jornet, ha remarcat que, per ell, el premi era un guardó per a tot el teatre català i que l’entenia com un reconeixement a la dramatúrgia en llengua catalana de qualitat que fa temps que es fa al país. En aquest sentit, l’escriptor s’ha mostrat content pel moment que viu el teatre al país i ha desitjat que el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’enguany sigui un al•licient més per a la seva divulgació.

benet i jornet omnium cultural premi d'honor de les lletres catalanes

Música

Cinquena edició del Festival de Pasqua de Cervera

02/04/2015
Escenaris

Després de l’èxit al festival Grec, Jo Mai d’Ivan Morales arriba a Temporada Alta

07/11/2013
Escenaris

El darrer triangle, cabaret amb textos de Joan Brossa

17/01/2012
Arts

Exposició de Pep Admetlla a Can Mario de la Fundació Vila Casas

24/01/2017