Edició 4.454 (des del 27/09/2007)
Edició 4.454 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 23 juliol 2018

Portalblau acull la Reestrena de “manes” de La Fura dels Baus

El festival d’estiu de l’Escala ha acollit la reestrena d'aquest espectacle dels anys 90 que la companyia torna a representar ara en el primer 'revival' per celebrar els seus 40 anys de trajectòria artística

Redacció.-Els espectadors de Portalblau van ser els primers a tornar a veure aquest espectacle de teatre físic en la què el públic comparteix espai amb els actors i amb una escenografia en constant moviment. Prenent el concepte de diversitat cultural com a punt de partida conceptual, Manes desenvolupa diferents metàfores sobre elements bàsics com el naixement, la mort, el sexe i el menjar. El muntatge juga amb l’efecte sorpresa i la vulnerabilitat del públic, que no sap mai què passarà, ni com reaccionaran els intèrprets.

La creació furera és un espectacle públic de fets privats que mostra les actituds humanes que habitualment, per obra i gràcia de la cultura, romanen ocultes rere el teló de la casa, la família, el grup… No articula una línia argumental a l’ús i, per tant, no és possible descriure una peripècia. Un espectacle que torna a portar a l’extrem la rítmica, el treball físic i la referència al mite i al ritual, tant característics de la companyia.

Manes seguirà girant a l’edifici Anònima de Manresa, a la Carpa del Pavelló Poliesportiu de Torelló i a la Plaça de Braus d’Olot. La gran estrena internacional oficial per descobrir la recreació serà al Parkthater d’Eindhoven (-coproductors del projecte de recreació). També s’ha confirmat que farà parada al Festival Islandarte a Mallorca.

Última setmana de Portalblau

Deprés d’aquest espectacle, el Festival Portalblau encara la seva darrera setmana amb els concerts principals d’aquesta onzena edició. L’espectacular escenari de Mar d’en Manassa, situat a tocar del mar, acollirà les actuacions de gran format del festival de quatre grans noms de l’escena catalana i espanyola: Estrella MorenteMaria Arnal i Marcel Bagés, Mishima, i Petitet i la seva Rumba Simfònica.

> Informació complementària

la fura dels bausmortPortalblausexe

Tendències

Taller Construeix la urbs

04/03/2013
Escenaris

Rigola proposa amb Un enemigo del pueblo (Ágora) una reflexió sobre la democràcia

08/10/2018
Escenaris

És un cicle virtual de videoart i agrupa sis creacions inèdites

19/12/2007 2:43''
Escenaris

Oskaras Koršunovas torna per tercer any consecutiu a Temporada Alta amb el seu nou muntatge Dugne

08/11/2013