Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Edició 4.697 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 3 febrer 2020

Pinzellades de l´Instant: l’altre mirada contemplativa del fotògraf Víctor Bigas

Una exposició fotogràfica sobre natura i molt més

Redacció.- El fotògraf Victor Bigas (Mataró,1961) es presenta en societat, després de molts anys de fer fotografia esportiva. L’autor tenia necessitat de donar a conèixer la seva creativitat i d’exposar el seu treball. La Galeria Il Mondo de Barcelona li ha donat la possibilitat d’exposar per primera vegada. El seu ull fotogràfic es pacient, molt minuciós i perfeccionista.

La petita col·lecció de fotografies exposades és la plasmació de les seves escapades en solitari per diversos indrets de Catalunya, Cerdanya francesa i Principat d´Andorra. Ha fet centenars de fotografies a pobles, valls, muntanyes, riberes i prats amb l’objectiu a punt per intentar captar aquell moment únic que ens ofereix la natura.

El propi fotògraf reconeix que “he buscat la llum de matinada, la sortida i posta de sol, els espais rurals amagats, els carrers, els poms, els marcs, les xarxes rovellades m’han acompanyat durant mesos a la recerca d’aquella fotografia única. He retratat amb passió velles finestres o portes mig obertes, pedres que hi ha als camins, estanys, rierols i tolls d’aigua. He disfrutat jugant amb els reflexos de aigües tranquil·les, la profunditat i la foscor dels boscos en les meves sortides de camp”.

Tot això es el que es pot veure en la seva primera exposició de Pinzellades de l´Instant. En la mostra hi ha una trentena de fotografies que transmeten la seva mirada especial. Darrera les fotografies de Víctor Bigas hi ha moltes hores amb l’objectiu. Abans de sentir l’emoció del clic, ell destaca que “cal impregnar-se del ambient, de l’entorn i deixar-se seduir per la llum i les formes abans de fer la fotografia.”

L’exposició fotogràfica “Pinzellades de l´Instant” es pot veure a la Galeria Il Mondo -carrer Calàbria, 178- de Barcelona del 8 de febrer al 26 de març.

fotografiaInstantnaturanaturalVictor Bigas

Lletres

Climent Premi Crítica Serra d’Or 2014

05/05/2014

Mishima celebrarà el desè anniversari del disc Set Tota la vida en un concert únic i molt especial

29/08/2018
Música

L?Orquesta Buena Vista Social Club a l?Auditori

25/05/2010
Escenaris

La llegendària companyia suïssa Mummenschanz visita Barcelona en la seva gira mundial de 40 aniversari

02/09/2013

Un projecte de la Universitat de Girona recorre la història i el present de 10 barris de la ciutat

Hi han participat 40 alumnes del Grau de Comunicació Cultural

Redacció.- La Universitat de Girona acaba de presentar el projecte “Itinerari pels barris de Girona”, una plataforma digital que permet conèixer la història i el present de 10 barris de la ciutat a través de vuit itineraris. El treball, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, va destinat als gironins i gironines per […]