Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Edició 4.782 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 3 febrer 2020

Pinzellades de l´Instant: l’altre mirada contemplativa del fotògraf Víctor Bigas

Una exposició fotogràfica sobre natura i molt més

Redacció.- El fotògraf Victor Bigas (Mataró,1961) es presenta en societat, després de molts anys de fer fotografia esportiva. L’autor tenia necessitat de donar a conèixer la seva creativitat i d’exposar el seu treball. La Galeria Il Mondo de Barcelona li ha donat la possibilitat d’exposar per primera vegada. El seu ull fotogràfic es pacient, molt minuciós i perfeccionista.

La petita col·lecció de fotografies exposades és la plasmació de les seves escapades en solitari per diversos indrets de Catalunya, Cerdanya francesa i Principat d´Andorra. Ha fet centenars de fotografies a pobles, valls, muntanyes, riberes i prats amb l’objectiu a punt per intentar captar aquell moment únic que ens ofereix la natura.

El propi fotògraf reconeix que “he buscat la llum de matinada, la sortida i posta de sol, els espais rurals amagats, els carrers, els poms, els marcs, les xarxes rovellades m’han acompanyat durant mesos a la recerca d’aquella fotografia única. He retratat amb passió velles finestres o portes mig obertes, pedres que hi ha als camins, estanys, rierols i tolls d’aigua. He disfrutat jugant amb els reflexos de aigües tranquil·les, la profunditat i la foscor dels boscos en les meves sortides de camp”.

Tot això es el que es pot veure en la seva primera exposició de Pinzellades de l´Instant. En la mostra hi ha una trentena de fotografies que transmeten la seva mirada especial. Darrera les fotografies de Víctor Bigas hi ha moltes hores amb l’objectiu. Abans de sentir l’emoció del clic, ell destaca que “cal impregnar-se del ambient, de l’entorn i deixar-se seduir per la llum i les formes abans de fer la fotografia.”

L’exposició fotogràfica “Pinzellades de l´Instant” es pot veure a la Galeria Il Mondo -carrer Calàbria, 178- de Barcelona del 8 de febrer al 26 de març.

fotografiaInstantnaturanaturalVictor Bigas

Lletres

David Martí reivindica els encanteris a ‘Les bruixes d’Arnes’

05/04/2011 08:34
Cinema

Matt Reeves ens porta “La guerra del planeta de los simios”, amb Woody Harrelson

14/07/2017
Tendències

Arriba l’Ulls 2011, el cinquè Festival Barcelona Cultura

14/09/2011
Videoclips

Últim capítol del making off del disc Now!

09/05/2010 03:06

“Magistrals”, una exposició que reivindica l’art dels artistes amb discapacitat intel·lectual al Palau Robert

“Magistrals” recull pintures de 10 artistes amb discapacitat intel·lectual que han guanyat el Premi Setba

Redacció.- La Fundació Setba organitza l’exposició “Magistrals” al Palau Robert de Barcelona. L’exposició és una mostra del projecte Premi Setba, un certamen de pintura per artistes amb discapacitat intel·lectual, que té com a objectiu potenciar la creativitat i reconèixer el talent d’aquests artistes “magistrals”. L’exposició recull pintures de deu artistes que van quedar guanyadors en […]