Edició 4.752 (des del 27/09/2007)
Edició 4.752 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 29 juny 2018

“Piano als Patis” inspira gairebé 4.000 nens amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”

Un total de 3.720 nens i nenes de primària han pogut gaudir de l’experiència d’iniciar-se al piano

Redacció.-El Maria Canals Educa, projecte de l’OFF Maria Canals, ha impulsat per segon any consecutiu “Piano als patis”, amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”. És una iniciativa que consisteix en proveir escoles de primària d’un piano de cua durant una setmana i oferir sessions d’iniciació per incentivar la creativitat entre els nens i nenes de P3 a 6è. D’aquesta manera s’estimula la curiositat per l’instrument i la música en general i es posa un gra de sorra més per trencar l’estereotip que el piano –i més el de cua- és elitista.

La realitat parla per si mateixa: “De ben segur que repetirem”, han afirmat els responsables de la majoria dels tretze centres implicats –amb un total de 3.720 alumnes-, dotze del districte de Sant Martí (Catalònia, La Caixa, Pere IV, Antoni Balmanya, Antoni Brusi, Fluvià, Concepció Arenal, L’Arenal de Llevant, La Llacuna del Poblenou, Miralletes, Les Acàcies i La Palmera) i un del districte de Sarrià-Sant Gervasi (L’escola Sil). Han rebut fins un total de 173 sessions d’iniciació al piano per part d’experts pedagogs que han desenvolupat en els infants l’interès en conèixer què s’amaga rere les tecles blanques i negres i la voluntat d’experimentar amb un instrument tan complet com el piano. És una manera d’aproximar la música als més petits d’una forma dinàmica i engrescadora basada en el gaudi i el foment de la sensibilitat a través de l’element vivencial.

La voluntat és, seguint amb la línia engegada l’any passat a Nou Barris i enguany a Sant Martí i Sarrià Sant-Gervasi, expandir el gust pel piano als nens i nenes d’arreu de la ciutat de Barcelona en els anys successius.

La valoració de les escoles

A l’Escola Antoni Balmanya reconeixen que “l’experiència ha estat magnífica”. L’únic “però” que hi han trobat és, justament que els hagués agradat gaudir-ne més temps. D’altra banda, per a la directora de l’Escola Fluvià, “l’experiència ha estat altament positiva” i la professora de música de l’Escola L’Arenal de Llevant ha afegit els qualificatius de “profitosa i gratificant” per les possibilitats sonores que té aquest instrument.

Una altra valoració molt positiva és per part de l’Escola Pere IV, que declara: “El fet de tenir un piano de cua al vestíbul de l’escola va crear, tant pels alumnes, els pares i els mestres un gran interès i expectació”. A més, “els nens i nenes van estar molt motivats, van participar-hi amb molt entusiasme”. En aquest centre, van decorar l’espai per rebre l’instrument i van elaborar llibretes en forma de piano.

També hi ha impressions sobre els dinamitzadors, “tant el Biel com el Frank van encaixar molt bé dins de la nostra singularitat i l’experiència va ser realment emocionant”, confessa la directora de l’Escola Concepció Arenal.

El Maria Canals Educa

Aquesta iniciativa pedagògica forma part l’OFF Maria Canals i promou, cada any, nombroses activitats didàctiques celebrades en espais diversos dirigides, sobretot, a estudiants d’ensenyament general i escoles de música, així com a gent gran. Promou seminaris d’introducció al piano adreçats a aules d’extensió universitària i activitats amb estudiants de música de tots els nivells que inclouen màster classes de concursants a les escoles o un jurat d’estudiants, entre d’altres propostes que van creixent cada any.

> Informació complementària

escolamaria canalspiano

Escenaris

Dos joves japonesos guanyen la 14ª edició dels premis Montsalvatge

24/11/2008
Economia

El DARP referma el suport al sector de fruita, i insisteix a fer una crida a consumir producte de proximitat

15/07/2020
Escenaris

El darrer triangle, cabaret amb textos de Joan Brossa

17/01/2012
Música

Menaix a Truà torna amb el seu cinquè disc

14/01/2013 04:39

4a edició dels premis del concurs d’iniciatives per a la transició energètica impulsat per Som Energia i Coop57

El Germinador Social premia tres comunitats energètiques locals i cinc iniciatives més per afrontar la pobresa i la transició energètiques

Redacció.- El jurat de la 4a edició del Germinador Social, el concurs d’iniciatives per a la transició energètica impulsat per Som Energia i Coop57, ha decidit atorgar el premi especial de Comunitats Energètiques Locals a tres projectes: 1r premi: Comunidad Energética de Monachil, de la cooperativa CooperaSE (5.000 €) – Creació d’una comunitat energètica que produeixi […]