Edició 4.092 (des del 27/09/2007)
Edició 4.092 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 4 setembre 2018

El Palau Robert i DKV presenten l’exposició “Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos”

El Palau Robert i DKV presenten l’exposició “Creadors de consciència. 40 fotoperiodistes compromesos”, que ret homenatge a professionals de la càmera de l’Estat espanyol que arrisquen la seva vida en conflictes bèl·lics, desastres naturals o règims autàrquics

Redacció.-L’exposició presenta escenes úniques que conviden a la reflexió  sobre situacions que connectaran amb la consciència col·lectiva del visitant.
El vicepresident i conseller de Departament d’Economia i Finances, Pere Aragonès, inaugurarà l’exposició el dijous 6 de setembre, a les 19 hores. També hi assistiran el director general de Difusió, Jordi del Río; el conseller delegat de DKV, Josep Santacreu; el comissari Chema Conesa, i el president de l’ONG Reporters Sense Fronteres, Alfonso Armada. També hi seran presents alguns dels fotògrafs que presenten el seu treball a l’exposició.
Aquesta exposició itinerant, que es presenta del 7 de setembre d’aquest any al 10 de febrer del 2019, és un projecte produït per la companyia d’assegurances DKV amb motiu del XX aniversari de les seves accions de Responsabilitat Social, i que a Catalunya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. La mostra inicia el recorregut al Palau Robert de Barcelona per visitar posteriorment Madrid, Saragossa i València.
“Creadors de consciència” aplega el treball de 40 fotoperiodistes, alguns amb una llarga trajectòria, com és el cas de Gervasio Sánchez, Kim Manresa, Sergi Cámara, Clemente Bernad o Sandra Balcells i d’altres més joves, com ara Javier Corso, Manu Brabo, Samuel Aranda, Bernat Armangué o Lurdes Basolí.
Les 120 fotografies que es presenten a l’exposició s’han publicat als mitjans de comunicació més importants del món. Les imatges donen a conèixer realitats inquietants d’indrets llunyans com Síria, Colòmbia, Veneçuela, Iraq, Egipte…, i també situacions que vivim al nostre barri o ciutat. Alguns dels fotògrafs que exposen han desenvolupat la seva tasca a la mateixa ciutat on viuen.
> Informació complementària

Consciènciafotografia històricaPalau RobertReporters Sense Fronteres

Tendències

Comença una nova edició de Nadal al Museu

06/12/2018
Tendències

La trobada anual dels professionals de la publicitat

06/07/2008 4:47''
Escenaris

La capital del Maresme acollirà El Festival Shakespeare

12/07/2010
Turisme

Parlem de llibres de cuina amb Pep Nogué

09/03/2011 07:55