Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)

Un repte i una necessitat: el Campus de la Comunicació de la UdG

Lluís Costa Professor Titular / Departament de Filologia i Comunicació de la UdG 07/04/14

La Universitat de Girona està immersa en un projecte de gran abast: la construcció del Campus de la Comunicació. Aquest projecte és l’aposta estratègica de la Universitat de Girona per ordenar la docència i la recerca en l’àmbit de la Comunicació de la UdG, per aglutinar els sectors de la Comunicació de la societat gironina i per fer-se visible, a nivell nacional i internacional.

El Campus de la Comunicació de la Universitat de Girona aspira a esdevenir un referent en investigació i formació en tots aquells àmbits que tinguin la Comunicació com a element central, en particular en entorns i ambients de proximitat, però amb un enfocament internacional i multidisciplinari, amb la finalitat de contribuir al a millora de la comunicació. És fonamental que el Campus lideri i coordini el conjunt d’organismes i entitats que tenen a principal línia d’activitat, de manera directa o indirecta, en la Comunicació amb objectius com:

-Ser referent nacional i internacional a partir del qual atraure talent i projectar-se internacionalment.

-Contribuir al desenvolupament del territori, més enllà dels límits fronterers.

-Buscar les màximes sinergies entre la Universitat i la societat, i en especial les indústries de la Comunicació.

-Exercir de centre impulsor per a la resta dels elements socioeconòmics relacionats amb la Comunicació.

-Generar, transferir i difondre coneixement sobre la Comunicació amb marcat caràcter transversal i multidisciplinari.

-Establir acords de col·laboració en docència i recerca amb institucions universitàries i no universitàries a escala europea i americana.

-Impulsar xarxes internacionals de coneixement, ampliant les actuals en relació amb la Comunicació.

-Atraure estudiants d’alt perfil acadèmic dels diferents nivells del sistema educatiu per formar-se i implicar-se en àmbits de coneixement directament implicats en la Comunicació.

-Implicar els nombrosos agents relacionats amb la Comunicació de l’entorn de Girona en el desenvolupament, transferència, aplicació i difusió del coneixement.

-Atraure talent docent i investigador al voltant del coneixement de la Comunicació.

-Oferir un entorn de campus i de vida universitària atractiu per les persones i l’entorn social, integrador i amb un alt nivell de qualitat de vida que ofereix Girona, els seus campus i el seu entorn.

Considerem, doncs, que el Campus de la Comunicació de la UdG ha de ser l’instrument bàsic per desenvolupar el projecte d’ordenament de la docència i la recerca en l’àmbit de la Comunicació universitària a Girona. Com a responsable del projecte, per encàrrec del rector, us convido a participar-hi i a fer les vostres aportacions. El Campus ha de propiciar l’art de la cooperació i combatre l’aïllament.

 Més opinions de Lluís Costa


El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]