Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)

Per a què serveix el català?

Denis Pereta Comunicador 360º 17/01/13

Fa un parell de setmanes, l’exministre socialista d’Habitatge del Govern Zapatero María Antonia Trujillo va encendre una polèmica a les xarxes socials preguntant sobre la utilitat de la llengua catalana.

No sóc ingenu, perquè sé perfectament en quin context aquest nou atac de cara a la llengua catalana va ser orquestrat però, a part de preguntar-me com una exministre pot rebaixar-se així en la escala de la vulgaritat, m’agradaria més avui fer-li una confidència.

Sra. Trujillo, sóc de nacionalitat francesa i vaig acudir durant tota la meva escolaritat a l’escola pública, on estudiar el català era molt complicat per falta de professors. On vull anar a parar amb això, és que avui en dia, Sra. Trujillo, el català em serveix per guanyar-me la vida.

Fa uns deus anys enrere, encara que utilitzés el català amb els meus avis, no gosava fer-ho en societat per por de no parlar-lo bé. Però, llavors vaig tenir la sort Sra. Trujillo d’entendre que aquesta llengua, amb més de mil anys d’història, practicada avui en dia per més de onze milions de persones i quinzè idioma en el rànquing dels que són més utilitzats a Internet (que vostè sap tan bé utilitzar), em permetria potser tirar endavant en el transcurs de la meva trajectòria professional.

I sap què? Doncs, ho vaig aconseguir perquè vaig vèncer la por que vostè i els seus fidels tinents o patètics tertulians no pareu dia rere dia de difondre per xafar sigui com sigui l’impuls d’una societat que vol viure lliure de tota forma d’ignorància.

 

 

catalàcatalunya nordllenguaperpinyà

Més opinions de Denis Pereta


El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]