Edició 4.750 (des del 27/09/2007)
Edició 4.750 (des del 27/09/2007)

Joventut nativa digital

Josep Aracil Opinador digital 21/07/17

Passat l’1-O, s’hagi fet o no el referèndum d’autodeterminació, o sigui quin sigui el seu resultat en cas afirmatiu, la societat civil catalana es trobarà en la situació de plantejar-se, en condicions més o menys favorables, la construcció d’una Catalunya segle XXI. En uns moments de transició d’una societat, en la que el que hi ha no serveix i el que ha de venir és desconegut, des del moviment per a una ciutadania activa, caldria ser optimistes i proactius, i començar, ja d’antuvi, a fer propostes entenedores i viables sobre el que es podria fer. Un canvi cultural que fes possible la creació d’una nova societat, en la que les noves generacions, continuïn vivent en condicions vitals millors que les actuals, com històricament sempre ha succeït.

El motor d’aquest canvi cultural, hauria de ser propulsat per una regenerada societat civil, que recuperant de nou els valor dels besavis, els de l’esforç, el treball, l’ajuda mútua, la innovació i la creativitat, entre d’altres, aposti per la vida local 24 hores, incloent-hi el treball. L’energia per alimentar aquest motor, hauria de ser proporcionada per un portal interactiu d’àmbit municipal, per a la transformació digital, que fes possible, mitjançant l’ús d’smartphone, posar a l’abast de la ciutadania, els components d’una societat del coneixement: informació, comunicació, relació, debat, gestió, acció, entre d’altres. La joventut nativa digital és la mes preparada per a la creació d’aquest portal interactiu.
(Vegeu: www.portalpremia.net/cartells/esquemaportal.pdf)Més opinions de Josep Aracil


El SAT! inaugura temporada i es retroba amb el seu públic familiar i de dansa

El proper 3 d'octubre amb l’espectacle Sopa de Pedres, de la companyia Engruna Teatre

Redacció.- El dissabte 3 d’octubre a les 17:30h el SAT! Sant Andreu Teatre celebra la inauguració de la temporada 2020-2021 amb l’espectacle Sopa de Pedres, de la companyia Engruna Teatre, una reflexió per a tots els públics sobre les persones que han de fugir de casa seva i la importància de la cooperació i del […]