Edició 4.673 (des del 27/09/2007)
Edició 4.673 (des del 27/09/2007)

Internet evoluciona hibridant-se

Francesc Grau Consultor de comunicació digital 16.01.14

Des que Internet va fer el gran salt cap a “lo social” al llarg de la primera meitat dels anys 2000 amb l’arribada de la Web 2.0, ha passat ja diverses etapes evolutives. Després d’una primera eclosió de tecnologies d’extrema novetat (blogs, micro-blogs, wikis i xarxes socials) va arribar la verticalització per continguts (Youtube, Flickr..) per desembocar a la verticalització per interès de les relacions amb les xarxes socials generalistes i espais socials només sobre continguts específics.

Avui disposem d’un stock inacabable d’eines i llocs web per a treballar, compartir i relacionar-nos amb qualsevol individu mini-digitalitzat del planeta (només cal un smartphone a la mà amb una cuota mínima de prepagament de dades).

Però el què m’ha portat a aquesta reflexió és la nova app Meatspace. Meatspace es podria dir que és el producte resultant del millor de Twitter + Snapshat + Vine. I és el millor perquè incorpora les característiques més potents de cadascún dels 3: els missatges curts de Twitter, les converses videogràfiques fugaces d’Snapchat i els micro-videos de 2” d’un “Vine redux” en forma de GIF animat.

Internet sembla que deriva cap a la hibridació d’allà ‘natural’ inherent a la persona, a la vegada que efímer i gràfic. La oferta d’eines apareix a demanda de les noves necessitats.

 

 

 

blogfacebookmeatspacesnapshatTwittervine

Més opinions de Francesc Grau


El Museu d’Història de Barcelona programa la segona edició del cicle de cinema Barcelona en moviment

Els dijous 16, 23 i 30 de juliol des de les 21 hores i fins la mitjanit es podran veure a la web del museu tres pel·lícules que presenten la ciutat des del prisma del gènere d'intriga o thriller

Redacció.- En el marc de la línia de recerca del Museu d’Història de Barcelona sobre les representacions urbanes contemporànies, el cicle de cinema Barcelona en moviment del MUHBA Park Güell, se centra a donar a conèixer com els films han caracteritzat la ciutat, l’han modificat i han contribuït a convertir-la en la metròpoli que avui coneixem. L’edició […]