Edició 4.864 (des del 27/09/2007)
Edició 4.864 (des del 27/09/2007)

Fem funcionar el cap, és gratis!

Denis Pereta Comunicador 360º 08/01/15

La llibertat d’expressió no passa pels seus millors moments. Aquest dimecres, la premsa ha viscut un dels capítols més foscos de la seva història. Amb la tragèdia del setmanari francès “Charlie Hebdo”, hem après, de la manera la més terrorífica, que no calia aventurar-se a milers de kilòmetres per perdre la vida en nom de la llibertat d’expressió. Una de les raons que ha alimentat, en part l’odi, haurà sigut sense cap mena de dubte la difusió de missatges a persones amb caràcter violent, abans, però també desprès de la tragèdia!

Com a professional de la comunicació sempre defensaré aquest gran avenç tecnològic, que es internet, ja que ha donat a l’usuari un veritable paper d’actor, però m’agradaria avui llençar un missatge a tota la gent que utilitza aquestes eines de la pitjor manera, és a dir vomitant el seu desequilibri psíquic. De fet com ens podem explicar que desprès d’un drama d’aquesta magnitud, hi pugui haver usuaris que estiguessin dient que els membres del setmanari francès “s’ho havien merescut”?

Si pugues tenir el “privilegi” d’adreçar-me als membres de la comunitat ignorant, convindria explicar-los que la tolerància és intel·ligència, i sobretot tenir el seny de retenir-se de qualsevol pensament, per més abominable que pugui ser. A davant de qualsevol frustració o falta de confiança en si mateix, la raó de ser i la intel·ligència sempre ens ajudarà a tirar endavant. Mai ningú ha dit que seria fàcil i per això periodistes, comunicadors, informadors o bé ciutadans progressistes optem sempre pel camí de l’esforç. L’esforç de fer funcionar el cap, per seguir posant preguntes i per no deixar d’incomodar els més poderosos. Total, per situar-nos el més lluny possible del reialme de la por.

 

 

 

 

Charlie HebdoDenis Peretaislamopinió

Més opinions de Denis Pereta


La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’autor Charles Bukowski

Les activitats s’emmarquen dins la celebració del centenari de l’escriptor i poeta, i tindran lloc a Girona entre el 23 de gener i el 5 de febrer del 2021

Redacció.- La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’escriptori i poeta Charles Bukowski, considerat un autor emblemàtic i una figura irreverent de la literatura del segle XX. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i els organitzadors de la iniciativa i responsables de l’Associació […]