Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)

Feina per fer…

Denis Pereta Comunicador 360º 24/12/2013

El diumenge 15 de desembre va ser un gran dia pel Principat i la Catalunya Nord. El tren d’alta velocitat enllaçava per primera vegada Barcelona a Perpinyà amb un trajecte d’una hora i vint minuts. Un autèntic progrés que permetrà sense cap mena de dubte a la capital del Rosselló trobar cap al sud unes vies de desenvolupament tan al nivell econòmic, com cultural o bé turístic.

Però mirant les notícies el mateix dia a la televisió catalana, notava com un sentiment de vergonya quan s’ensenyava el mapa del traçat entre Barcelona i París i que veia encara aquest tram entre Perpinyà i Montpeller que no s’havia adaptat a l’alta velocitat. Com si, els nord catalans no haguéssim fet els deures!

Afirmar com ho va fer el ministre dels transports francès, que es tornaria a estudiar els beneficis d’acabar aquest tram, és una provocació més de com el poder centralitzador francès ha tractat durant molts anys els habitants de la Catalunya Nord. Però clar, considero que si els que decideixen ens tracten d’aquesta manera serà també perquè no hauran trobat mai cap mena de pressió social per tal de que les coses canviïn. Com voler que les coses evolucionin si no hi hagut mai cap moviment social per empènyer els polítics locals i nacionals a decidir un altre futur per les terres rosselloneses? Com a català, sóc content de poder viatjar cap al sud sense haver de canviar de tren, però sóc també una persona que pensa que una societat que avança pel bon camí és una societat que connecta el més fàcilment els pols de coneixement.

barcelonacatalunya nordfrancesMontpellerparisperpinyàTAVtransports

Més opinions de Denis Pereta


El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]