Edició 4.814 (des del 27/09/2007)
Edició 4.814 (des del 27/09/2007)

Feina per fer…

Denis Pereta Comunicador 360º 24/12/2013

El diumenge 15 de desembre va ser un gran dia pel Principat i la Catalunya Nord. El tren d’alta velocitat enllaçava per primera vegada Barcelona a Perpinyà amb un trajecte d’una hora i vint minuts. Un autèntic progrés que permetrà sense cap mena de dubte a la capital del Rosselló trobar cap al sud unes vies de desenvolupament tan al nivell econòmic, com cultural o bé turístic.

Però mirant les notícies el mateix dia a la televisió catalana, notava com un sentiment de vergonya quan s’ensenyava el mapa del traçat entre Barcelona i París i que veia encara aquest tram entre Perpinyà i Montpeller que no s’havia adaptat a l’alta velocitat. Com si, els nord catalans no haguéssim fet els deures!

Afirmar com ho va fer el ministre dels transports francès, que es tornaria a estudiar els beneficis d’acabar aquest tram, és una provocació més de com el poder centralitzador francès ha tractat durant molts anys els habitants de la Catalunya Nord. Però clar, considero que si els que decideixen ens tracten d’aquesta manera serà també perquè no hauran trobat mai cap mena de pressió social per tal de que les coses canviïn. Com voler que les coses evolucionin si no hi hagut mai cap moviment social per empènyer els polítics locals i nacionals a decidir un altre futur per les terres rosselloneses? Com a català, sóc content de poder viatjar cap al sud sense haver de canviar de tren, però sóc també una persona que pensa que una societat que avança pel bon camí és una societat que connecta el més fàcilment els pols de coneixement.

barcelonacatalunya nordfrancesMontpellerparisperpinyàTAVtransports

Més opinions de Denis Pereta


L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]