Edició 4.573 (des del 27/09/2007)
Edició 4.573 (des del 27/09/2007)

Empreses i marques segrestades per les agències

Francesc Grau Consultor de comunicació digital 20/12/2013

El context actual d’optimització d’equips a les empreses sumat moltes vegades a la imperiosa necessitat d’aprofitar les oportunitats que ofereix internet i les seves múltiples formes de contacte amb usuaris i clients potencials ha portat a una perillosa paradoxa.

Moltes empreses i marques no tenen encara el coneixement necessari per enfrontar-se als reptes de la nova societat digital i recorren a l’ajuda de proveïdors externs perquè els ajudin a desenvolupar el seu negoci a la xarxa. El problema està en saber destriar l’empresa/agència adequada per fer-ho, ja que la marca, sense saber-ho, estarà confiant la seva identitat digital y el control de la seva reputació a uns desconeguts que li crearan la imatge que tothom veurà d’ells a internet.

Aquest fet m’ha sorprès reconèixer-lo en varis casos de marques mitjanes i grans, amb les que, parlant amb els seus directors de màrketing, reconeixien -en privat- desconèixer el 100% de l’activitat que l’agència que tenien contractada per ajudar-los a portar la comunicació a la xarxa, fet que no passa en cap cas amb departaments de premsa on els directius revisen les notes de premsa i comunicats amb lupa..

agènciesempresesidentitat digitalinternetmàrketingmarquespremsaxarxa

Més opinions de Francesc Grau