Edició 4.773 (des del 27/09/2007)
Edició 4.773 (des del 27/09/2007)

El teu company de feina potser t’està avaluant pel mòbil

Francesc Grau Consultor de comunicació digital 01/09/14

La lògica de l’univers digital que coneixem evoluciona de forma natural. En el camp de la reputació de les persones, s’estan fent passos de gegant amb nous llocs web on es permet avaluar i qualificar, de forma anònima, a qualsevol de les nostres amistats de Facebook o de Linkedin. I és aquí on em paro en aquest número.

El 2011, va aparèixer un web anomenat CubeDuel que precisament permetia valorar els nostres companys de feina. Ho feia a través d’un enllaç amb la xarxa social professional Linkedin, d’on treia totes les dades. El lloc va aconseguir tanta afluència de gent i va ser tan viral, que Linkedin no va veure clar el benefici que treia de CubeDuel a canvi de totes les seves dades, que va tallar-li l’accés en poques setmanes.

El 2013, dues noies van crear Lulu, una app que permet valorar homes. Així de simple. Qualsevol dona pot opinar sobre què li agrada més i menys de qualsevol home perquè les altres dones ho sàpiguen. El febrer passat, Lulu va tancar una ronda de financiació de 2,5 milions de dòlars, davant uns resultats d’ús presentats per l’aplicació espectaculars.

I en aquest context, aquest mes de juny passat es va presentar a l’AppStore americana una nova versió de l’antic CubeDuel però en versió mòbil i amb un aspecte totalment renovat. A més, aquesta vegada, els seus creadors entren en força portant una inversió privada inicial de 2,25 milions de dòlars. Sembla que va de debò.

El present-futur: el camí de la reputació online segueix la seva trajectòria cap a un escenari on es podrà accedir a uns “centres de dades” amb informació valuosíssima sobre les nostres habilitats i comportaments a la feina. Serem avaluats pels nostres mateixos companys, qui coneixen millor que ningú les nostres virtuts i defectes. La informació segueix democratitzant-se més i més de la mà dels mateixos usuaris.

AppStoreComunicació digitalCubeDuelFrancesc GrauLuluxarxes socials

Més opinions de Francesc Grau


El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]