Edició 4.666 (des del 27/09/2007)
Edició 4.666 (des del 27/09/2007)

El futur és mòbil

Germà Capdevila Periodista 23/12/2013

El 2013 ha estat l’any de consolidació d’un nou projecte periodístic que s’aprofita de les noves tecnologies per arribar als lectors amb nous formats i noves narratives: la revista Esguard. Es tracta d’una publicació setmanal que no té versió en paper ni format web, sinó que es publica exclusivament per a dispositius mòbils: iPhone, iPad i tauletes Android. L’aventura de l’Esguard s’ha vist ampliada amb l’aparició de la revista mensual Sentits, una publicació d’experiències gastronòmiques i de vins, també per tauletes iPad.

Els dispositius mòbils han esdevingut la plataforma de consum de continguts més utilitzada i més transversal. Estem transitant un període de transició que acabarà en un parell d’anys amb una immensa majoria de la població en possessió d’un mòbil intel·ligent o una tauleta amb accés permanent a Internet. Ens estem acostumant a fer servir aquests dispositius per accedir a la nostra informació personal, per operar amb el banc, per relacionar-nos amb família i amics i —sobretot— per consumir continguts informatius i d’entreteniment, escrits i audiovisuals.

Amb aquest escenari (que ha arribat per quedar-se), cobra sentit el camí encetat per Esguard i Sentits, que ja és imitat per altres publicacions, d’oferir els continguts adaptats per dispositius mòbils. És una alternativa molt competitiva per costos (en el cas de les revistes, per exemple, s’eliminen els costos d’impressió i distribució) i per les potencialitats de fer aquests continguts més atractius per als consumidors. El futur és digital, i mòbil.

esguardipadiphoneSentitssmartphonetablets

Més opinions de Germà Capdevila


El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona-FITAG arriba a les vint edicions

Es celebrarà del 25 al 29 d’agost

Redacció.- El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) es portarà a terme del 25 al 29 d’agost i aquest 2020 arribarà a les vint edicions. Per tant, el festival d’enguany serà una celebració, tant teatral com per a la ciutat i els seus actors i actrius amateurs. Una de les activitats programades en […]