Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Edició 4.806 (des del 27/09/2007)

Donem la nota amb el teatre musical

Toni Iglésies Trias Comunicador i publicitari 01/03/14

A cop de Roc, T’estimo ets perfecte, ja et canviaré, Josefat i Isavel, Boscos endins, Aloma, No son maneres de matar una dona, Company, T’odio amor meu, Boig per tu…quasi en surt una frase ben construïda. Aquests són els noms d’alguns dels musicals que donen i han donat la nota a Catalunya, des del recent estrenat Josafat de Prudenci Bertrana, fins l’Antaviana, la Nit de Sant Joan, Mikado, Mar i Cel i tants d’altres de la companyia de referència en aquest genere, Dagoll Dagom.

El teatre musical a Catalunya ha estat al llarg dels anys un genere d’èxit omplint teatres amb obres d’autor i d’altres creades expressament pels productors i grups teatrals del país.

Algunes d’aquestes produccions han optat per grans inversions i d’altres per mes modestes, però hi ha un denominador comú que es la creativitat i originalitat en el tractament de les obres, aquest punt diferenciador es el que diferencia el teatre musical fet a Catalunya, no té l’objectiu bàsic del que passa en altres països o ha Broadway mateix, referència mundial d’aquest genere, en que la majoria de les produccions estan pensades per ser un atractiu turístic pels visitants estrangers, en canvi a Catalunya s’omplen de públic del propi país.

Com sempre donem la nota, i en aquest cas en positiu, el teixit teatral català pot produir pensant amb el seu propi públic, i aquest es prou ampli i divers per omplir les sales de teatre i auditoris de les nostres ciutats.

 

BroadwayDagoll DagomjosafatMusicalsteatre

Més opinions de Toni Iglésies Trias


Cesc Gay torna als escenaris amb 53 diumenges, protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva

L'obra es preestrenarà al festival Temporada Alta el dissabte 28 de novembre i farà temporada al Teatre Romea

Redacció.- 53 diumenges, la segona incursió teatral de Cesc Gay, farà temporada al Teatre Romea a partir del 2 de desembre. Després de la bona acollida d’Els veïns de dalt, el director català torna als escenaris amb una comèdia protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva que parla sobre com de […]