Edició 4.815 (des del 27/09/2007)
Edició 4.815 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 9 setembre 2014

Òpera Jove, un nou concepte d’acció cultural per acostar l’òpera a nous públics

La primera activitat que es farà serà la Fira P+[Art] que es portarà a terme els dies 17,18 i 19 de setembre

El vicepresident segon de la Diputació de Girona, Xavier Soy, la soprano, Chantal Botanch, i el baríton, Xavier Mendoza, varen presentar l’Òpera Jove, un projecte multidisciplinari que vol acostar l’espectacle operístic a nous públics, especialment als joves. Mendoza va incidir en la transcendència que té la col·laboració de la Diputació en el projecte, tot afirmant que sense el seu suport hagués estat molt difícil realitzar una iniciativa com la present. També van haver-hi mostres d’agraïment a entitats col·laboradores, entre les quals l’Ajuntament de Girona, el Gran Teatre del Liceu i la Universitat de Girona.

Botanch i Mendoza van explicar les inquietuds i motivacions que els havien portat a desenvolupar una acció cultural d’aquestes característiques. Els directors d’Òpera Jove van voler explicar el funcionament d’aquesta plataforma, posant èmfasi en la funció pedagògica del projecte, en què hi participen estudiants de diferents disciplines com el cant, l’escenografia, la perruqueria, la moda o la comunicació.

Dins d’Òpera Jove hi ha programades diferents activitats. La primera serà la Fira P+[Art] que es portarà a terme els dies 17,18 i 19 de setembre, durant els quals hi haurà diversos espectacles culturals a peu de carrer a diferents indrets del barri vell de Girona. El 20 de setembre tindrà lloc l’estrena de l’òpera L’impressario in angustie, de Domenico Cimarossa, al Teatre Municipal de Girona. Aquesta mateixa representació passarà més tard pels teatres municipals d’Olot, Figueres, Banyoles, Palamós, Roses, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Salt, Bescanó, Lloret de Mar, Torroella de Montgrí, Cassà de la Selva i Santa Coloma de Farners.

Al llarg de la presentació, els assistents van poder observar diferents vídeos en els quals personalitats com Carles Puigdemont (alcalde de Girona), Joan Matabosch (director del Teatro Real de Madrid i exdirector artístic del Gran Teatre del Liceu) i Josep Pons (director titular de l’?Orquestra del Liceu?) donaven la benvinguda i el suport a la iniciativa Òpera Jove. També cal destacar un vídeo en què el mestre pastisser, Jordi Roca, explicava amb el seu característic toc humorístic la idea de la creació d’unes postres com a imatge d’aquesta primera òpera.

 

 

 

 

 Lletres

Andreu Gabriel ens parla d’El poble dels homes tristos, el seu primer llibre

03/04/2011 07:03
Escenaris

André y Dorine mostra el drama de l’Alzheimer a través del teatre de màscares

12/02/2014
Cinema

“Inevitable”, una pel·lícula de Jorge Algora

08/04/2014
Cinema

Keanu Reeves torna a encarnar el paper de “John Wick: Pacto de sangre”

21/04/2017 01:55

L’home llop i la bèstia interior alliberada, leitmotiv de Sitges 2021

Farà 80 anys de l'estrena de 80è aniversari de l'estrena de L'home llop (The Wolf Man, George Waggner, 1941)

Redacció.- La 54a edició del SITGES – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà del 7 al 17 d’octubre de 2021, tindrà com a leitmotiv la figura llegendària de l’home llop com a principal representant iconogràfic del tema clàssic de la bèstia interior o la dualitat interna en l’ésser humà. Casualment, l’any […]