Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Edició 4.662 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 31 març 2016

Olot s’omple de dansa amb la 8a edició del Festival Sismògraf

Segon any consecutiu com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya, el festival presenta més d’una trentena d’espectacles

Ja està tot a punt per l’inici de la 8a edició del Festival Sismògraf. Des d’avui dijous fins diumenge 3 d’abril, a la ciutat d’Olot es podrà gaudir d’una programació artística de qualitat, la qual relaciona la dansa amb conceptes com la salut, l’educació i la comunitat. El festival centra el seu interès en el benestar i pretén enguany ampliar l’espectre tradicional de la dansa i mostrar la utilitat que aquesta disciplina artística pot suposar per d’altres professionals i col·lectius, com persones en risc d’exclusió social, malalts d’artrosis o esportistes.
 
Sismògraf reunirà de nou a la capital de La Garrotxa artistes, professionals de la dansa i públic per viure i gaudir la dansa, així com per generar nous contactes i contractacions en aquest sector. Gairebé una trentena d’espectacles ompliran la ciutat d’Olot. Un any més, en la segona edició ja com a Mercat estratègic a Catalunya, el festival esdevé l’epicentre de la dansa a Catalunya.
 
Obriran oficialment el festival (dijous, 21 h, Sala La Carbonera) Jordi Sellas, director general de Promoció i Cooperació Cultural de Cultura de la Generalitat, i Albert Piñeira, diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona. L’endemà, serà el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, l’encarregat d’obrir les jornades professionals del festival, previstes divendres 1 i dissabte 2 d’abril. 

La programació

Enguany s’estrenen cinc espectacles, tots ells coproduccions del mateix festival: ‘Consuelo’s corner’ (Eden Club), ‘Follow the leader’ (XeviXaviXou), ‘Si sabes lo que hay’ (Fundación Collado-Van Hoestenberghe), ‘Eterfeel’ (Aerial Jockey Strada) i ‘Espheres’ (Moviment Lantana).
 
Destaca del cartell la proposta adaptada especialment per Sismògraf de l’espectacle ‘Siena’, ‘Siena Site’, de La Veronal. En versió adaptada al Museu de La Garrotxa, l’espectacle reflexiona sobre l’idea del cos humà a tracés de les diferents èpoques i geografies. Són també plats forts d’aquesta edició els treballs d’Ernesto Collado i Bárbara Van Hoestenberghe ‘Si sabes lo que hay’, que combina una actuació i una exposició sobre el tema de la comunitat i l’acostament entre les persones, i d’Inés Boza, ‘Consuelo’s corner’, un collage coreogràfic d’històries amb música en directe.
 
D’entre les companyies internacionals, destaca la danesa Hello!earth, que presenta ‘Life in the universe’, un espectacle que anima a l’exploració sensorial i poètica del col·lectiu humà en i amb la natura. 

La programació per aquest, dijous 31 de març, és:
 
16.00 – ANAGA (OFICINA DE TURISME)
16.00 – YOU WILL FAIL AGAIN (ESPAI BARBERÍ)
18.00 – EL CUERPO COMO ESCULTURA… (MUSEU DELS SANTS)
19.00 – HYPERNATURAL (TEATRE PRINCIPAL D’OLOT)
20.00 – RESET (TEATRE PRINCIPAL D’OLOT)
22.00 – FOLLOW THE LEADER (TEATRE PRINCIPAL D’OLOT)

Les rèpliques: novetat d’enguany
 
Enguany i per primer cop, Sismògraf s’estén i programa espectacles del programa fora dels dies del festival, sota el nom de “rèpliques”, seguint amb la terminologia volcànica.
 
Després del festival, les rèpliques tindran lloc majoritàriament durant l’abril, el mes de la dansa. Són: ‘Tots dansen’ amb coreografies d’Álvaro de la Peña; una prèvia de Sant Jordi de la companyia Mal Pelo ‘El cinquè hivern’; ‘+45’ del coreògraf Sebastián García Ferro i SismOFFgraf, l’OFF del Festival Sismògraf, petit festival de dansa local, amateur, emergent, experimental i experiencial. Al maig, l’Esbart d’Olot celebra el vintè aniversari de la seva recuperació i ho fa amb l’espectacle ‘Vint’.
 
Les rèpliques s’allargaran fins a l’estiu amb ‘Oskara’, una proposta de Kukai Dantza i Marcos Morau. Es podrà veure a l’agost, amb el festival ÉsDansa de Les Preses.
 
 

jordi sellasmusicaolotSanti Vilasismògraf

Turisme

Girona, Temps de Flors s’obre a la natura

02/05/2018
Tendències

Lluís Costa ha escrit “Pensar és triomfar”, l’evolució de la publicitat a partir de la crònica sociopolítica de l’època

15/08/2016
Escenaris

Els instruments del Museu de la Música sonen

25/10/2008
Cinema

L’actor Raúl Arévalo debuta en la direcció amb “Tarde para la ira”

09/09/2016

Es creen les Beques Granés Fundació de l’IDIBGI en l’àmbit de la discapacitat

Es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l'àmbit de la discapacitat

Redacció.- Granés Fundació i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el marc del conveni de col·laboració signat per ambdues parts, han acordat promoure una convocatòria de beques que es convocaran de forma bianual, per al foment de la recerca en l’àmbit de la discapacitat. Aquest programa té com a finalitat la contractació de joves […]