Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Titulars | Divendres, 28 agost 2020

Nova marca ‘Catalunya on el menjar és cultura’ per identificar l’estratègia alimentària de Catalunya

Amb l’objectiu de reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes

Redacció.- Neix la marca ‘Catalunya on el menjar és cultura’ per identificar l’estratègia alimentària del país amb l’objectiu de reforçar el posicionament de les produccions agroalimentàries i la gastronomia catalanes i dotar-les d’homogeneïtat comunicativa tant a l’interior del país com a l’exterior.

La marca està representada per la lletres CAT disposades de forma al·legòrica en un plat. Tant la marca com l’eslògan “On el menjar és cultura” identificaran el sistema alimentari català, tant a l’interior com a l’exterior de Catalunya, en la línia del que ja fan altres països i regions de l’entorn. Està previst que a l’exterior l’eslògan es mostri en diferents idiomes, principalment l’anglès: ‘Catalunya, where food is culture”.

L’objectiu és posar en valor els aliments produïts a Catalunya garantint un sistema alimentari complet, competitiu, arrelat territorialment i basat en la seva diversitat i, alhora, consolidar Catalunya com a país de referència pel prestigi del seu sistema alimentari.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) impulsarà a la tardor una campanya de difusió per donar a conèixer la marca i posar en valor els aliments catalans. La marca també s’aplicarà en els diferents elements de comunicació de fires i congressos internacionals en què participen les empreses catalanes a través de Prodeca, Promotora dels aliments catalans.

La creació de la marca agroalimentària és una de les accions previstes dins dels deu projectes transformadors del sector agroalimentari inclosos en el Pla de reactivació econòmica i protecció social en l’àmbit de la comissió per a l’elaboració del pla per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 (CORECO).

La creació de la marca ‘Catalunya, on el menjar és cultura’ forma part de les diferents accions definides dins el Consell Català de de l’Alimentació, que està impulsant el DARP en el marc del Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC). El PEAC ha de definir com ha de ser el sistema agroalimentari català dels propers anys a partir de quatre eixos: sostenible, transformador i basat en la bioeconomia circular; propi i arrelat al territori; just, equitatiu i cohesionat, i saludable i de confiança.

El sector agroalimentari és el primer de l’economia catalana i un dels sectors exportadors més dinàmics. Genera un volum de negoci de 38.205 milions d’euros, xifra que equival al 16,28% del PIB de Catalunya i ocupa directament 163.372 persones. Els aliments catalans han aconseguit un valor significatiu en els mercats internacionals: en els últims 10 anys les exportacions s’han incrementat un 45% en volum i un 65% en valor. Entre gener i juny de 2020, les exportacions agroalimentàries de Catalunya han crescut un 9,18% en valor i un 4,37% en volum respecte al mateix període de l’any passat. El 2019, Catalunya va superar per primera vegada els 10.000 milions d’euros en les seves exportacions agroalimentàries.Tendències

Jaume Puig és el Director General del grup financer GVC Gaesco

28/07/2014
Tendències

El Govern declara Bé Cultural d’Interès Nacional els vitralls modernistes del ‘Tríptic de les Dames’ i protegeix l’entorn del Castell de Gelida

27/06/2018

La Central del Circ presenta el treball en procés de tres companyies, on el públic és un dels protagonistes

16/03/2018
Escenaris

Aquest dijous s’estrena el 18è Voll-Damm Festival Jazz Vic

04/05/2016

III Premis de la Música Balear 2020 al teatre Xesc Forteza

La cantautora i poeta Miquela Lladó rebrà el Premi d'Honor i el cantant i actor Llorenç Santamaria el Premi a la Trajectòria

Redacció.- La gala dels PREMIS ENDERROCK 2020 – III PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR tendrà lloc aquest poper dijous 26 de novembre, a partir de les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Durant la festa anual de la música illenca es desvetllaran els onze premis atorgats per votació popular als millors discos i […]