Edició 4.566 (des del 27/09/2007)
Edició 4.566 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 14 octubre 2009

Neix HIP-HOP.cat, el portal del primer concurs de rap en català per a les escoles

La iniciativa dóna resposta a la popularització d'aquesta música


Promoure el rap en català i l?ús de les noves tecnologies entre els adolescents. Aquests són els objectius del portal HIP-HOP.cat, que ha estat impulsat per la revista Enderrock, Hipnotik i Propaganda pel fet!, i que compta amb la col·laboració de la Fundació puntCAT.

HIP-HOP.cat promou el rap en català a través d’un web i un circuit musical que duran a terme un concurs entre els grups que s’han decidit per aquest estil, una música que cada vegada arrela més entre els joves catalans.

En aquest sentit, questa implosió del hip hop cantat en català es fa patent a la portada d’aquest mes de la revista musical Enderrock, a la qual apareixen els At Versaris. Precisament, la publicació regala un disc amb setze temes d’alguns dels grups més destactats de l’escena rap catalana: En Nota, Vazili, Latecnika, i In+Digna, entre d’altres.

El portal es va presentar ahir al CCCB en un acte que va comptar amb la presència de la subdirectora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Elvira Riera; el cap del servei d’immersió i ús de la llengua del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Pere Mayans; el director de la Fundació Puntcat, Jordi Iparraguirre; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el director del festival Hipnotik, Salva Torres; Dani Castellano en representació de Propaganda pel Fet! i el responsable de les Cases de la Música Popular, Xavi Fortuny.

> Informació complementàriaMúsica

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana clou les celebracions del seu 25è aniversari amb l’oratori “Israel a Egipte” de Händel al Palau

14/02/2016
Cinema

Dakota Johnson i Jamie Dornan tornen a fer de les seves a “Cincuenta sombras más oscuras”

11/02/2017 02:11
Lletres

Catalonia, next brand in Europe, un llibre amb un enfocament totalment nou sobre la independència de Catalunya

11/09/2013
Escenaris

Temporada Alta acull Espectres, una obra del dramaturg noruec Ibsen

05/12/2008