Edició 4.435 (des del 27/09/2007)
Edició 4.435 (des del 27/09/2007)
Titulars | diumenge, 16 juny 2019

El Museu Palau Solterra presenta la temporada expositiva d’estiu amb propostes de Maria Espeus i Màrius Brossa

El divendres 21 de juny a les 11.30 h tindrà lloc la RODA DE PREMSA per a presentar les mostres “Una mirada” i “Mar i Mar”

Redacció.- La mostra Una mirada de Maria Espeus (Boras, Suècia, 1949), comissariada per Glòria Bosch, esdevé un reconeixement a una de les artistes del fons de la col·lecció Fundació Vila Casas amb una llarga i reconeguda trajectòria. Fotògrafa als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, ha retratat a nombroses personalitats del món de la cultura i la política, i ha combinat les tasques de fotoperiodista amb la seva faceta de fotògrafa creativa.

L’exposició que presentem es divideix en tres àmbits que recullen algunes de les sèries més destacades de l’artista. A la Sala Xemeneia trobem obres dedicades a Cuba partint de la fotografia del fons Habana (1977) i obres de la sèrie De Rerum Natura, realitzada a partir de petits elements del Museu de Botànica de Barcelona. A La Galeria, l’espai dedicat a la dona, s’hi mostren imatges de la sèrie De l’ombra a la llum. Finalment, a Pou i Cavallerisses, hi podem veure un conjunt de vint retrats de la sèrie Hola! Barcelona (1982) que reuneix personalitats del món de la cultura com Carles Santos, Carlos Pazos o Rosa Vergés.

Paral·lelament, la nova edició del cicle “Diàlegs amb la col·lecció” recull un exercici de recerca d’afinitats entre l’obra fotogràfica de Màrius Brossa (Barcelona, 1950) i l’artista del fons de la col·lecció Fundació Vila Casas, Margarita Andreu (Cercs, 1953-Barcelona, 2013).

Mitjançant aquests diàlegs es pretén oferir una nova mirada al nostre fons establint nous punts de contacte entre diversos autors. En aquesta ocasió, els artistes que presentem van compartir estudi i afinitats l’any 1982 al carrer dels Banys Nous i, si analitzem retrospectivament l’obra de cadascun d’ells, podem veure com la mirada fotogràfica de Brossa va influir en el llenguatge pictòric d’Andreu i viceversa. Sense ser-ne conscients del tot, ambdós artistes van compartir molt més que estudi durant aquell temps i van iniciar una recerca creativa compartida que us convidem a descobrir a Mar i Mar.

La inauguració de les mostres tindrà lloc el dissabte 22 de juny a les 19.30 h al Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí i restaran obertes al públic fins al 17 de novembre de 2019.Música

El tercer cap de setmana d’Strenes omple de música la ciutat de Girona

18/04/2016
Escenaris

Pau Miró en la direcció i Albert Guinovart en la composició recuperen ‘Viatge a la Lluna’, una proposta familiar de nova creació

06/12/2011
Escenaris

Mendoza, de la companyia mexicana Los Colochos, i Camargo, dels colombians La Congregación Teatro obren el cicle Connexió Iberoamèrica de Temporada Alta

20/10/2017
Lletres

El Gremi de Llibreters de Catalunya fa una valoració positiva d’un Sant Jordi amb molta participació

24/04/2013