Edició 3.890 (des del 27/09/2007)
Edició 3.890 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 13 juny 2017

El Museu Nacional compra un conjunt de 200 fotografies d’Oriol Maspons gràcias a la Fundació Nando i Elsa Peretti

El museu organitzarà el 2019 una gran exposició antològica sobre l’obra del fotògraf barceloní

El Museu Nacional d’Art de Catalunya ha adquirit un conjunt de 200 fotografies d’Oriol Maspons (Barcelona, 1928-2013) als hereus de l’artista, gràcies a l’aportació econòmica de la Fundació Nando i Elsa Peretti.

Les 200 imatges, que conformen un conjunt molt representatiu de les diferents etapes de la trajectòria de Maspons, han estat seleccionades entre les obres de l’arxiu que el fotògraf va dipositar al Museu Nacional l’any 2010.

El Museu Nacional ha arribat a un acord amb la família del fotògraf per a l’adquisició d’aquest important conjunt de fotografies i per a l’organització de la gran exposició retrospectiva que es podrà veure el 2019.

La col·lecció d’obres d’Oriol Maspons que conserva el Museu Nacional està formada per més de 7.000 fotografies sobre paper, realitzades entre els anys 1950 i finals dels anys 1980, a més de negatius i diferents materials fotogràfics. Conté els treballs realitzats per a revistes como ara Interview, l’Oeil o Paris Match. També formen part d’aquest important conjunt algunes de les imatges que il·lustren els tres llibres de la sèrie Palabra e imagen, publicats por l’editorial Tusquets: Poeta en Nueva York, de Federico García Lorca; La caza de la perdiz, de Miguel Delibes, i Toreo de Salón, de Camilo José Cela, tots amb fotografies de Maspons.

Els treballs de documentació, digitalització i conservació d’aquest arxiu, que el museu també du a terme han estat finançats gràcies al patrocini de la Fundació Nando i Elsa Peretti.

El Museu Nacional, que va presentar el 1998 la mostra retrospectiva Oriol Maspons. l’instant perdut, treballa  ara conjuntament amb la família en una gran  retrospectiva que mostrarà la trajectòria completa d’aquest extraordinari fotògraf barceloní, més de quatre dècades d’una intensa activitat als camps del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat.

 

La Fundació Nando i Elsa Peretti

El patrocini de la Delegació a Catalunya de la Fundació Nando i Elsa Peretti per l’adquisició d’aquest fons de fotografies, amb l’objectiu que es pugui integrar a la col·lecció del Museu Nacional i formi part de l’exposició retrospectiva dedicada al gran fotògraf català, és un dels molts projectes que porta a terme en suport de l’art i la cultura catalans. La Fundació atorga especial importància a aquest projecte perquè es tracta del Museu Nacional i pel gran respecte i admiració que mereix l’extraordinari treball d’Oriol Maspons, un testimoni de la història catalana i europea, un gran fotògraf i artista únic

Elsa Peretti, presidenta de la Fundació, vol expressar que “a més de la gran amistat, afecte i estima que sento i sentiré sempre per Oriol, soc feliç de poder contribuir que tothom pugui gaudir de conèixer millor l’obra d’un gran fotògraf català” .Arts

El Nadal online al Museu de Vic

01/01/2012
Escenaris

La Revolta dels Àngels d’Enzo Cormann estrena demà al Teatre Akadèmia

08/04/2015
Arts

Tret de Sortida Konvent 2018

03/04/2018
Música

El grup descriu la seva música com una fusió de rumba, reaggae, rap i rock

28/05/2015 04:16