Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 30 maig 2020

El Museu d’Arqueologia de Catalunya obre al públic les seves seus a Empúries, Ullastret, Olèrdola i Girona

Els serveis i instal·lacions han estan condicionats per tal de garantir una visita segura i confortable

El Museu d’Arqueologia de Catalunya obre al públic les seves seus a Empúries, Ullastret, Olèrdola i Girona

Cultura

Redacció.- D’acord amb les previsions del Pla de desconfinament de monuments, jaciments i equipaments patrimonials, elaborat per la Direcció general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i aprovat pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), el dia 2 de juny obriran de nou les portes al públic els museus i jaciments d’Empúries, Ullastret i Olèrdola, seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). Posteriorment, el dia 4 de juny, ho farà també la seu del museu a Girona, ubicada a l’antic monestir de Sant Pere de Galligants.

Per tal de garantir una visita confortable i segura, els serveis i instal·lacions del museu s’han adaptat a les directrius i recomanacions establertes per les autoritats sanitàries i culturals del país. Amb aquest objectiu, s’han modificat també els protocols d’atenció al públic i s’han incrementat les mesures de neteja i desinfecció dels equipaments.

El Departament de Cultura convida a visitar les seus del MAC a Empúries, Sant Pere de Galligants a Girona, Olèrdola i Ullastret. Una campanya promocional oferirà entrada gratuïta fins al 28 de juny. Així, les diverses seus del MAC tornaran a posar a l’abast de tothom que ho desitgi alguns dels jaciments i col·leccions arqueològiques més importants del país:

La ciutats grega i romana d’Empúries, porta d’entrada de la civilització clàssica a la península Ibèrica, on es pot visitar un dels grans conjunts de mosaics valorats per la seva diversitat tipològica, tècnica i decorativa. El jaciment ofereix vistes sobre el mar i la badia de Roses.

La ciutat ibèrica d’Ullastret, capital de l’antiga tribu dels Indiquetes, i un dels jaciments ibèrics més grans i més béns conservats de Catalunya, mostrarà els cranis apareguts al jaciment l’any 2012, després d’un laboriós procés d’estudi i restauració.

El castell i conjunt arqueològic d’Olèrdola, al Penedès, impressionant fortalesa medieval d’arrels mil·lenàries, entre les restes que durant 4.000 anys ens han llegat els seus habitants i on es podrà gaudir de l’esclat de la primavera, amb el verd mar de vinyes del Penedès i el massís de Montserrat de teló de fons.

El monestir romànic de Sant Pere de Galligants, a Girona, que conserva les interessants col·leccions arqueològiques de l’antic museu arqueològic de Sant Pere de Galligants, per explicar la nostra història, des de la prehistòria fins a la tardoantiguitat, en terres gironines, i que, enguany, celebrarà el 175è aniversari de la seva fundació.

L’obertura dels recintes es farà en l’horari habitual, de dimarts a diumenge. Per a qualsevol dubte i més informació, els ciutadans i ciutadanes es poden adreçar als telèfons de contacte de les diferents seus: Empúries: 972 77 02 08, Sant Pere de Galligants a Girona: 972 20 26 32, Olèrdola: 93 890 14 20 / 675 78 29 36 i Ullastret: 972 17 90 58 / 664 165 399.

Per més informació podeu consultar el portal web www.mac.cat.Escenaris

‘El Canal’ ha produït i co-produït un total de 54 espectacles, dels quals 31 d’autoria catalana

01/10/2012 02:14
Escenaris

?Xafarderies? al Teatre Gaudí de Barcelona

06/08/2009

DO Illes Balears ofereix una setmana amb la millor creació contemporània balear

14/03/2017

L’esdeveniment gastronòmic es consolida com una cita ineludible pels professionals del sector

18/11/2015

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]