Edició 4.749 (des del 27/09/2007)
Edició 4.749 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 30 maig 2020

El Museu d’Arqueologia de Catalunya obre al públic les seves seus a Empúries, Ullastret, Olèrdola i Girona

Els serveis i instal·lacions han estan condicionats per tal de garantir una visita segura i confortable

El Museu d’Arqueologia de Catalunya obre al públic les seves seus a Empúries, Ullastret, Olèrdola i Girona

Cultura

Redacció.- D’acord amb les previsions del Pla de desconfinament de monuments, jaciments i equipaments patrimonials, elaborat per la Direcció general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i aprovat pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat), el dia 2 de juny obriran de nou les portes al públic els museus i jaciments d’Empúries, Ullastret i Olèrdola, seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). Posteriorment, el dia 4 de juny, ho farà també la seu del museu a Girona, ubicada a l’antic monestir de Sant Pere de Galligants.

Per tal de garantir una visita confortable i segura, els serveis i instal·lacions del museu s’han adaptat a les directrius i recomanacions establertes per les autoritats sanitàries i culturals del país. Amb aquest objectiu, s’han modificat també els protocols d’atenció al públic i s’han incrementat les mesures de neteja i desinfecció dels equipaments.

El Departament de Cultura convida a visitar les seus del MAC a Empúries, Sant Pere de Galligants a Girona, Olèrdola i Ullastret. Una campanya promocional oferirà entrada gratuïta fins al 28 de juny. Així, les diverses seus del MAC tornaran a posar a l’abast de tothom que ho desitgi alguns dels jaciments i col·leccions arqueològiques més importants del país:

La ciutats grega i romana d’Empúries, porta d’entrada de la civilització clàssica a la península Ibèrica, on es pot visitar un dels grans conjunts de mosaics valorats per la seva diversitat tipològica, tècnica i decorativa. El jaciment ofereix vistes sobre el mar i la badia de Roses.

La ciutat ibèrica d’Ullastret, capital de l’antiga tribu dels Indiquetes, i un dels jaciments ibèrics més grans i més béns conservats de Catalunya, mostrarà els cranis apareguts al jaciment l’any 2012, després d’un laboriós procés d’estudi i restauració.

El castell i conjunt arqueològic d’Olèrdola, al Penedès, impressionant fortalesa medieval d’arrels mil·lenàries, entre les restes que durant 4.000 anys ens han llegat els seus habitants i on es podrà gaudir de l’esclat de la primavera, amb el verd mar de vinyes del Penedès i el massís de Montserrat de teló de fons.

El monestir romànic de Sant Pere de Galligants, a Girona, que conserva les interessants col·leccions arqueològiques de l’antic museu arqueològic de Sant Pere de Galligants, per explicar la nostra història, des de la prehistòria fins a la tardoantiguitat, en terres gironines, i que, enguany, celebrarà el 175è aniversari de la seva fundació.

L’obertura dels recintes es farà en l’horari habitual, de dimarts a diumenge. Per a qualsevol dubte i més informació, els ciutadans i ciutadanes es poden adreçar als telèfons de contacte de les diferents seus: Empúries: 972 77 02 08, Sant Pere de Galligants a Girona: 972 20 26 32, Olèrdola: 93 890 14 20 / 675 78 29 36 i Ullastret: 972 17 90 58 / 664 165 399.

Per més informació podeu consultar el portal web www.mac.cat.Tendències

20 anys de Pallassos sense fronteres

20/02/2013

L’exposició ‘No m’expliquis cuentos xinos’ arriba a Vilanova i la Geltrú

31/12/2008
Exposicions

S’inaugura l’exposició “Natura ésCultura” 2015

12/10/2015
Escenaris

ESPECIAL SENGLAROCK La rumba Kung-Fú aprofitarà l’estiu per madurar el segon disc

05/07/2008 6:07''

Bòlit presenta el catàleg ‘El jo i l’altre. El primer septeni’ de Pep Aymerich & Jordi Esteban

Un recull de propostes que han anat creant al llarg dels darrers anys

Redacció.- La presentació ha anat a càrrec de Carme Sais, Clara Garí, Roger Ferrer, Pep Aymerich i Jordi Esteban. EL JO I L’ALTRE és el nom genèric que engloba el conjunt de propostes que duen a terme el duet d’artistes plàstics format per Pep Aymerich & Jordi Esteban. El catàleg ‘Primer Septenni’ recull de les […]