Edició 4.161 (des del 27/09/2007)
Edició 4.161 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 28 febrer 2011

Música d’arrel tradicional al Folkestoltes

La Mirona, QRambla i el Tradicionàrius organitzen un festival de música festiva

El festival neix de la col·laboració de QRambla, Tradicionàrius i La Miirona, i vol apropar la música tradicional més festiva i de ball al gran públic.

La Banda d’en Vinaixa

Després de 10 anys de camí, tres enregistraments discogràfics i més de quatre-centes actuacions repartides entre festivals i festes populars a Catalunya, Aragó, País Valencià, França i Amèrica del Sud, La Banda d’en Vinaixa fa un pas més dins el concepte de la música folc i tradicional del nostre país i de la Mediterrània.

Sense oblidar la seva tarja de presentació, aquell ball d’envelat a ritme de pasdoble, vals, polca, masurca, scotish i amb un polsim de danses col·lectives de la Mediterrània, La Banda d’En Vinaixa, liderada pel músic, compositor i creador d’aquesta formació Enric Montsant, continua el seu camí amb una nova sonoritat, amb nous companys, amb nous instruments, amb saba nova.

Tazzuf

El seu repertori es basa en gèneres típics catalans, alguns estils provinents de territoris veïns (Occitània, el País Basc…) i també altres d?originaris d?indrets més llunyans del vell continent, com ara els Balcans o la Bretanya.

Accordzeam

Fa gairebé 20 anys va començar l’aventura Accordzéâm… Ara, és clar, al principi Jonathan Malnoury (oboè, guitarra), Nathaniel Malnoury (baix) iRafael Maillet (violí) eren joves i en el conservatori, però el trio instrumental ja estava fora. Quan Axel Pringalle (mezzo soprano vocalista) es va unir a ells per cantar, tot el repertori vocal que va fer evolucionar. Finalment Michael Bideault (acordió diatònic), va obrir les portes de la música per ballar.

En els seus viatges, les seves trobades, els seus somnis, la seva bogeria greus, que van crear un univers variat i gairebé indescriptible… Veure’ls en concert, ball o animació, i deixar que et porti a les seves maletes!

Ives Gras

Repertori català, occità, mixers, contradanses i altres danses col·lectives conformen el repertori d’Ives Gras. El joglar s’encarrega, cada cop que és necessari, de l’animació de les danses.

> Informació complementària

festival

Escenaris

L’?Antic Teatre de Barcelona sedueix la nit de Berlín amb el Festival B2B

20/09/2012
Música

El Festival Talarn Music Experience creix i ho fa programant un total de 14 concerts de gener fins a novembre.

25/12/2018
Exposicions

La Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa” posen en valor el Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona amb un nou espai museogràfic immersiu

03/09/2018
Cinema

“Estiu 1993”, el debut de la Carla Simón que està fascinant a la crítica

30/06/2017