Edició 4.703 (des del 27/09/2007)
Edició 4.703 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 23 març 2017

El MOT 2017 arrenca amb la presència destacada d’Almudena Grandes sota el lema “Escriure el passat”

La quarta edició del festival s’estrena a Olot fins al dissabte 25 de març i reprèn la seva activitat a Girona els propers 30 i 31 de març, i 1 d’abril

Redacció.- La quarta edició del MOT, festival de literatura Girona-Olot, s’estrena demà a Olot amb la presència de l’autora madrilenya Almudena Grandes i amb la història com a fil conductor. Sota el lema “Escriure el passat”, el festival es proposa enguany explorar els usos del passat en la literatura contemporània, a través de múltiples punts de vista i diversos gèneres literaris, des de la novel·la històrica fins a la biografia.
Programació d’Olot

El MOT 2017 d’Olot s’allargarà fins al 25 de març i oferirà set converses literàries, tres espectacles (un de literari i dos de teatrals, un dels quals destinat a públic familiar) i el ver-MOT, taula rodona en un format més distès dissabte al migdia. Totes les converses seran gratuïtes i tindran lloc a la sala La Carbonera del Teatre Principal d’Olot.

Mita Casacuberta, comissària del festival, serà l’encarregada d’obrir el festival amb la presentació del tema d’enguany, “Escriure el passat”. El primer dia de festival tractarà temes com “El soroll del passat” o “La Guerra Civil” i tancarà amb l’espectacle teatral Clàudia.

Divendres, una desena d’autors ens parlaran de la relació Orient-Occident, el món antic i l’arrelament a la realitat. Dissabte, les converses al vespre sobre Europa i el món modern es completaran al matí amb l’espectacle familiar Veus amb història i el ver-MOT, que girarà entorn de la figura de Ramon Llull. Tancarà el programa d’Olot l’espectacle literari Les darreres paraules.

El MOT 2017 reprendrà el seu programa d’activitats literàries els dies 30 i 31 de març i l’1 d’abril, aquest cop, però, a Girona.

Sobre el festival MOT

El MOT va néixer el 2014 fruit de l’esforç conjunt dels ajuntaments de Girona i Olot, amb una primera edició dedicada a la literatura fantàstica i comissariada per David Roas. El 2015 el festival es va fixar en la relació entre literatura i ciutats, mentre que l’any passat el protagonisme va ser per a les vides escrites. Des del 2015, la comissaria del MOT va a càrrec de la professora de la Universitat de Girona Mita Casacuberta.

La proximitat entre autors i lectors, l’excel·lència de les propostes i la selecció d’un tema diferent a cada edició són les característiques que marquen l’ADN del festival. L’objectiu principal del MOT és el de fomentar la lectura i la divulgació literària apropant escriptors de primera línia a un públic que cada cop transcendeix més les comarques gironines.

lletresmita casacubertaMOT Festival

Música

Manifestació….al Temporada Alta

23/11/2012
Música

El Festival Sons del Món arriba al seu equador

17/07/2013
Cinema

Santiago Segura i Florentino Fernández l’han doblat a l’espanyol

30/10/2008 2:24''
Lletres

Jordi Puntí publica Maletes perdudes

23/04/2010 06:52

El colorista mural de Philip Stanton que homenatja els sanitaris ja llueix al metro

L’artista amb la col·laboració de pintures Titanlux ha realitzat la intervenció de gran format a l’estació de Guinardó / Hospital de Sant Pau

Redacció.- L’artista nord-americà Philip Stanton, en col·laboració amb pintures Titanlux, alumnes de l’escola Eina i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha realitzat el mural de gran format que decora el vestíbul principal de l’estació Guinardó / Hospital de Sant Pau de la línia 4 de metro. La intervenció artística, que acoloreix una paret d’uns 60 […]