Edició 3.707 (des del 27/09/2007)
Edició 3.707 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 23 abril 2009

Mostra inèdita a Espanya sobre l’obra Mersad Berber

Una seixantena de pintures repassen la trajectòria de l?artista bosnià

L?exposició ?Mersad Berber. Retrospectiva? es podrà veure a CaixaForum Barcelona fins al 24 de maig de 2009. Més endavant viatjarà a CaixaForum Palma, on es podrà visitar entre el 7 de juliol i el 18 d’octubre.
Mersad Berber (Bosanski Petrovac, Bòsnia i Hercegovina, 1940) és una rara avis dins el panorama actual de l’art europeu. Resident a Zagreb des del 1992 ?lluny dels centres consolidats de l’art contemporani?, ha superat la perifèria del seu origen gràcies a una obra personalíssima, de tècnica exquisida, que li ha permès aconseguir un prestigi internacional reconegut. Berber es declara, en el terreny pràctic i teòric, defensor de l?art figuratiu i del llenguatge pictòric. Un dels aspectes que sorprèn quan es descobreix la seva obra és el gran domini del dibuix ?fluid i segur?, que el porta també a expressar-se amb el gravat i a concebre llibres d?artista i, fins i tot, films d’animació.

L’Obra Social “la Caixa” presenta aquesta exposició, la més completa que s’ha pogut veure mai sobre el treball de Mersad Berber, a partir d’una seixantena de pintures que repassen la trajectòria de l’artista des de la dècada dels setanta fins a les obres més recents. Els espectadors podran descobrir una obra d’una gran riquesa i poder de fascinació, que uneix diferents tradicions culturals en una invitació al diàleg i que reflexiona sobre els homes i les dones actuals i la seva reacció davant situacions tan tràgiques com la guerra, que va viure en pròpia pell. Tot plegat, amb un llenguatge postmodern que alhora ret un homenatge als grans clàssics.

> Informació complementàriaMúsica

Helena Garcia Melero, Lloll Bertran, Txe Arana i Angels Gonyalons protagonitzen el nou videoclip de Macedònia

15/09/2014
Escenaris

Remenant els boscos de nit, una obra per reflexionar

25/04/2014 04:38
Escenaris

El TNC segueix recuperant clàssics catalans

02/11/2010 02:24
Música

Blaumut torna als escenaris amb un concert a L’Auditori per presentar el seu nou disc

04/01/2015