Edició 3.921 (des del 27/09/2007)
Edició 3.921 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 4 juny 2018

La Mira, un nou magazín digital per explicar Catalunya d’una altra manera

El periodista i escriptor Francesc Canosa dirigirà aquest nou projecte

Redacció.- La Mira (www.lamira.cat) serà un nou magazín digital que explicarà històries de no actualitat que passen al voltant nostre i que no solen mostrar-se als mitjans. El nou magazín recollirà temes polítics, socials i culturals d’arreu de Catalunya i els hi donarà visibilitat. Amb aquesta voluntat, ocuparà un espai, a casa nostra orfe, anomenat a nivell internacional non-fiction: un periodisme per llegir, amb històries més profundes, treballades, amb altres ulls, per a persones que volen estar connectades a la realitat, però no esclavitzades per l’actualitat.

Una de les particularitats de La Mira serà el retorn als gèneres clàssics del periodisme (reportatge, entrevista, crònica), i on l’opinió no tenia un espai protagonista. A més, molts són els mitjans existents que exerceixen aquest gènere. Així, La Mira oferirà un altre tipus de continguts, on els temes més treballats i en profunditat definiran la publicació.

El periodista i escriptor Francesc Canosa dirigirà aquest nou projecte. Es dedica en el món del periodisme des de 1995 i ha treballat en una vintena de mitjans de comunicació de premsa escrita, ràdio i televisió. La seva obra publicada, amb una desena de títols, se centra a explicar Catalunya des de diferents perspectives amb el format de llibres-reportatge. Canosa, a més, és professor associat de periodisme a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

L’editor d’aquest magazín serà Joan Camp, empresari de la comunicació i d’Internet amb 20 anys de trajectòria. Fundador i director de l’empresa Tirabol Produccions i promotor de les jornades de la Catosfera, el principal punt de trobada de la Internet catalana, que se celebren cada any a Girona.

Magda Gregori serà la redactora en cap de La Mira. Periodista i politòloga, ha encapçalat diferents projectes periodístics i actualment col·labora en mitjans de premsa escrita i televisió.

El magazín ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per tirar endavant el projecte a la plataforma www.totsuma.cat

 Música

La FiM Vila-seca celebrarà una edició especial a l’Arts Santa Mònica de Barcelona els propers 24 i 25 d’octubre

18/10/2014
Escenaris

Terra Baixa i Lluís Homar torna als escenaris aquesta tardor

08/09/2015
Escenaris

La pallassa Bleda presenta el seu darrer treball “Tutturutut… La princesa!” al Teatre de Salt. Una proposta de teatre de clown que desmitifica el món de les princeses

02/03/2016
Escenaris

L’emblemàtic espectacle Ölelés celebra els seus 10 anys a escena amb un remuntatge al Mercat de les Flors

13/12/2014