Edició 3.888 (des del 27/09/2007)
Edició 3.888 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 2 octubre 2013

Miquel Górriz dirigeix a Xicu Masó i Carles Martínez en Els Folls de Shakespeare

Un text de Marc Rosich i Llàtzer Garcia que reivindica el rol dels bufons

Els Folls de Shakespeare és una producció de Temporada Alta 2013 dirigida per Miquel Gorriz que es podrà veure el dia 4 i 5 d’octubre al Teatre de Salt. Xicu Masó i Carles Marínez, dos dels millors còmics de Catalunya, encarnaran dos bufons que es presenten davant del públic per parlar sobre la follia. Els millors fragments de Nit de Reis, Hamlet, Rey Lear, etc. durà a aquests dos actors a analitzar la lògica de la bogeria dels bufons de Shakespeare en un recital ple d’ironies que promet desmuntar tot el règim políticament correcte.

 

Marc Rosich i Llàtzer Garcia han construït el delirant text d’aquest espectacle que realça la figura d’un dels personatges claus dins de la maquinària dramatúrgica de les peces de Shakespeare, el bufó. Un rol que està més enllà del bé i del mal i que per la seva condició de beneit i amb la pràctica protecció d’una pàtina d’ironia, tenen llicència per dir a tothom les veritats, per molt feridores que siguin. La idea dramatúrgica del muntatge es basa en convocar  sobre l’escenari a un parell de personatges experts en follia: Hamlet, que està interessat en la bogeria després d’experimentar-la cada nit quan es representa l’obra que porta el seu nom, i d’altra banda, Iorick, el bufó dels anys de joventut de Hamlet i que tots recordem perquè la seva calavera és la que ha acabat formant part de la imatge més icònica del príncep danès. D’aquesta manera,  el resultat dramatúrgic final ha estat una peça nova a quatre mans, plena d’irona, humor i follia on s’amaguen fragments extrets de boca d’alguns dels bufons més famosos del bard anglès.

 

 Escenaris

El Canal 33 estrena ‘Teatral’, una sèrie que convida a viure en primera persona la producció del TNC ‘L’art de la comèdia’

29/04/2015
Arts

Lleida 3008, una exposició de David del Val

26/05/2008
Lletres

Cent maneres de descobrir un crim o les curiositats de les investigacions policials

10/02/2009
Arts

Nuri Negre guanya la Biennal d’Esplugues

23/01/2013 05:08