Edició 4.627 (des del 27/09/2007)
Edició 4.627 (des del 27/09/2007)
Titulars | dijous, 2 agost 2018

Més de mil persones omplen l’edició més completa d’El Ressupó

L’organització ja treballa en la 10ª edició d'El Ressupó que es celebrarà l'any vinent amb una desena d’artistes

Redacció.-El cicle va començar desafiant la pluja amb un concert inaugural sorprenent de Daniel Lumbreras, la seva veu i melodies que l’ajudaven a alçar el vol, com si d’un ocell es tractés. I què dir de Rooms en directe? Quines guitarres, quina intensitat i quina veu. Els de Banyoles van acabar tocant acompanyats de la pluja amb un final de concert trepidant.

I arribava una de les nits més esperades que arrencava amb The Trees, un gran descobriment per a molts i moltes. Amb la delicadesa que els caracteritza, van obrir una nit completa seguida per The New Raemon, tot un luxe tornar a sentir les cançons que han acompanyat tots aquests anys a tant públic i que es feia seves una a una des de l’inici del concert. Un gran concert a duet, amb Miquel Sospedra, molt de sentiment i nostàlgia en unes cançons esplèndidament interpretades.

El cicle seguia dijous següent amb la plaça plena a vessar per rebre les actuacions d’Isaac Ulam Pau Riba. Ulam, que es presentava a duet, en un concert molt emotiu, tot repassant temes del seu darrer disc “Ratpenat”, envoltat d’una àurea especial que van poder palpar totes i tots els que hi van ser. Un ambient especial que va acompanyar tota la nit … difícil d’explicar en paraules. I, entre el públic, aparegué Pau Riba, entre un silenci sepulcral. Màxima espectació per rebre a un dels grans mestres de la cançó. La gent va poder gaudir d’una actuació completa on anava alternant poesia i cançó, en una nit màgica on va acabar col.laborant amb Isaac Ulam en la cançó “Noia de porcellana”, amb un final per a l’ocasió.

I el cicle tancava l’edició del 2018 ambThe Bird Yellow i Xavier Calvet. El primer, amb una veu poderosa, la de Gerard Vidal Barrena, va aconseguir captivar al públic i fins i tot covidar a tothom a cantar els cors de la cançó “The Sea Dragon”. El seguia Xavier Calvet amb una alineació de Champions i el millor de cada casa, en format sextet. Tots els temes del disc “Firebird” van brillar en directe i alguns, fins i tot a tres guitarres, van fer de Xavier Calvet una gran banda de pop-rock amb totes les lletres. I, és en aquest punt, amb el bon sabor de boca, que tanquem 9ª edició amb els millors balanços i les millors actuacions, tot preparats/des per a l’any vinent, amb un 10è aniversari per la porta gran.

> Informació complementària

El RessupóIsaac UlamPau Ribapoesia i cançó

Escenaris

Àlex Rigola, director de l’obra Días mejores

13/01/2009 5:43''
Exposicions

Barcelona – València – Palma: una història de confluències i divergències

11/08/2010
Música

Pere Janer presenta el seu nou disc Guapo

15/09/2010 3:58
Música

Els Rosa Luxemburg presenten la novel·la musical ‘Classe mitjana’

25/01/2012 03:40