Edició 3.823 (des del 27/09/2007)
Edició 3.823 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 27 setembre 2011

Més de 50 especialistes participen a la II Jornada Cultura i Medi Ambient al Museu d’Art de Girona

La conferència final de la jornada va anar a càrrec de Salvador Cardús

El Museu d?Art de Girona va acollir aquest matí la II Jornada Cultura i Medi Ambient, que portava com a lema ‘Gestió ambiental i responsabilitat social en entitats culturals’. De deu del matí a dues de la tarda més de cinquanta especialistes de diferents centres i associacions van intercanviar idees, iniciatives i experiències en l’àmbit de la gestió ambiental.
La conferència final de la jornada va anar a càrrec de Salvador Cardús, amb el títol La responsabilitat social d’una entitat cultural al segle XXI. Cardús va ressaltar que “les pràctiques culturals són la musculatura de la societat”, en el sentit que “com més gran és tot allò relacionat amb la cultura -la xarxa de comunicació, els intercanvis o els vincles socials-, més forta i vertebrada és la societat”. El periodista va assegurar que, encara que no agradi, “és normal que es retalli la cultura, com s’ha retallat la resta”. “Aquests nous temps han de descansar sobre la sobrietat, el copagament del ciutadà i la cerca de la participació de la ciutadania en la cultura”, va afegir.
En la seva conferència, el pensador va lamentar l’existència d’un “gran forat negre” que ocupa l’espai entre la cultura catalana “de grans erudits” i el “teixit social”: “molta gent ni participa, ni viu ni gaudeix de la cultura”, va sentenciar. Cardús va observar la necessitat “d’un compromís real, que es podria basar en el patriotisme, perquè la producció cultural acaba sent un símbol de reconeixement internacional de la cultura del país i un símbol per al propi ciutadà”.
Va cloure la jornada Josep Manuel Rueda, subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic de la Generalitat.
La jornada estava organitzada pel Museu d’Art i per la Fundació Pau Casals, i va comptar amb la participació de representants d’institucions com el Museu de Montserrat, la Fundació Joan Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya o l’Arts Santa Mònica. També hi van participar ponents d’associacions de museòlegs, professionals de la gestió cultural i dels departaments de Cultura i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.
culturagironamuseu

Premis i càstigs, la nova proposta de T de Teatre dirigida per Ciro Zorzoli, referent de l’escena teatral argentina més nova, farà temporada al Teatre Lliure

01/09/2015
Escenaris

Nadal a La Mirona

12/12/2011
Escenaris

La Beckett engega temporada homenatjant el passat de les seves parets amb el cicle “Memòria de Pau i Justícia”

25/09/2016
Escenaris

El festival recull l’esperit d’un entorn multicultural i defensa la música com a eina de comunicació

17/06/2009 02:53''