Edició 3.798 (des del 27/09/2007)
Edició 3.798 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 21 juny 2011

Més d?un centenar de joves promeses de la dansa opten a 40.000? en beques a Europa i Estats Units

Arteria Paral·lel acollirà els assajos, les proves selectives i les classes magistrals que inclou el certamen

Del 30 de juny al 3 de juliol de 2011 tindrà lloc el II Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona, que té com a principal objectiu la difusió i projecció internacional de la dansa recolzada per la capital catalana.

El certamen brinda una oportunitat única de formació i projecció a joves promeses de la dansa d?arreu del món, que compartiran experiències amb mestres de prestigi internacional durant quatre intensos dies.

Més d’un centenar de participants de diferents països han estat seleccionats a la convocatòria, que tindrà lloc a Arteria Paral·lel i comptarà amb assajos, proves de selecció i classes magistrals els dies 1, 2 i 3 de juliol. Les activitats paral·leles es desenvoluparan al Poble Espanyol i el lliurament de premis tindrà lloc el 3 de juliol al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Les beques es desenvoluparan en prestigioses acadèmies d’Espanya, Europa i Estats Units. Un jurat d’excepció, presidit pel mestre argentí Héctor Zaraspe, al costat de Catherine Allard, Hansel Cereza, Igal Perry, Lola Greco i Alexei Kremnev, serà l?encarregat de valorar els candidats que opten a aquestes prestigioses beques.

La dotació econòmica dels premis supera els 40.000?, en forma de 8 beques d’estudi en diferents escoles del món i material aportat per empreses patrocinadores. El certamen també inclou un premi honorífic (Premi C.I.D. Ciutat de Barcelona) que reconeix l’aportació desinteressada a la dansa d’una persona o institució. Es lliurarà, per primer cop, a Tai Lihua, directora de la Companyia Xinesa d’arts escèniques per a persones discapacitades. Tai Lihua no podrà assistir a causa d’una malaltia, i serà el Cònsol Xinès a Barcelona qui recollirà el premi, de mans d’un representant de Casa Àsia.

> Informació complementària

dansa

Lletres

“Fet a Catalunya: Fer marca, fer país”

07/01/2015
Música

The Hanfris Quartet en concert a la Sagrada Família de Barcelona

02/10/2014
Escenaris

La 2ª edició de Som Cultura presentarà seixanta experiències culturals a una quarantena de municipis

16/10/2017
Música

CageMixTuring, una sessió a càrrec del CCCB i l’Orquestra del Caos per recordar les figures de John Cage i Alan Turing

17/10/2012