Edició 4.771 (des del 27/09/2007)
Edició 4.771 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 20 novembre 2018

Més de 25.000 persones han visitat el Fòrum Gastronòmic de Girona

Els organitzadors han remarcat la qualitat i contingut de les sessions de cuina i tallers

Redacció.- Un any més el Fòrum Gastronòmic Girona ha assolit els objectius. Pep Palau i Jaume von Arend, directors del Fòrum, han mostrat la seva satisfacció tant per l’afluència de públic com pel transcurs de les tres jornades. Pel que fa a l’assistència, malgrat la pluja de diumenge, pel Fòrum hi han passat més de 25.000 visitants igualant la xifra de la passada edició. De les tres jornades, dilluns, va ser el dia que va registrar més visitants, batent el rècord en un sol dia, de totes les edicions del Fòrum a Girona. Al llarg dels tres dies de l’esdeveniment s’ha omplert tant el recinte firal i com els diversos espais d’activitats.

Von Arend ha destacat que s’han complert les expectatives amb una aposta ferma per la millora qualitativa de l’esdeveniment. Així mateix, ha remarcat que els expositors, tant els que hi han participat per primer cop com els que repeteixen en cada edició, també han aconseguit la seva fita a nivell de negoci considerant l’esdeveniment com un esplèndid aparador que els permet establir nombrosos contactes comercials així com captar possibles nou clients. Un total de 250 empreses han omplert l’espai expositiu que també ha comptat amb diverses activitats als estands.

Per la seva banda, Pep Palau ha subratllat la bona afluència de públic a totes les activitats i ha remarcat, especialment, la qualitat i contingut de les mateixes amb sessions inèdites i d’alt nivell protagonitzades pels millors professionals del sector.

A part del programa oficial d’activitats, el Fòrum també té una funció de contenidor que permet aglutinar tot tipus d’iniciatives. Per exemple, també ha acollit una de les primeres trobades del nou moviment “Mujeres en Gastronomía”, els Premis Incit’up, el III Congrés Català de Cuina, la conferència “Economia circular, turisme i territori” o la presentació del grup de Cuiners i Cuineres pel Futur de la Cuina Catalana, entre d’altres. El Fòrum ha demostrat un cop més que és un creador de tendències.

Última jornada
Aquesta darrera jornada ha comptat amb les ponències a l’Auditori d’Albert Sastregener (Bo.Tic. Corçà); Miguel Ángel de la Cruz (La Botica, Matapozuelos); Nanin Pérez (Murri, Alacant); Borja García (Dos Pebrots, Barcelona); David Andrés (Somiatruites, Igualada), i Benito Gómez (Bardal, Ronda). La Sala Petita ha acollit la magistral ponència de Josep Roca (El Celler de Can Roca, Girona). Mentre que els Tallers han estat protagonitzats per Elena Roura i Marc Puig-Pey, de la Fundació Alícia; Antonia Klugmann (L’Argine a Vencò, Dolegna del Collio); Abel Bravo (Callebaut) i Sergi Vela (Chocovic); Roger Viusà (Plaça del Vi, 7 Girona); i Manel Vehí (Boia Nit, Cadaqués).

A la tarda ha estat el torn de Pepe Solla i Xoán Crujeiras (Restaurante Solla, San Salvador de Poio – Bido, A Coruña); Jordi Cruz (ÀbaC, Barcelona); Isma Prados; Nandu Jubany (Can Jubany i Pur – Impur, Barcelona); Josep Mª Ribé (Callebaut).

Premis Incit’up i Premis Josep Mercader
En aquesta tercera jornada, també s’han entregat els Premis Josep Mercader, que reconeixen cada any la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. Enguany els premiats han estat: Montserrat Fontané (El Celler de Can Roca) en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre) en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta) en la de vins; Martí Terés (oli Flumen) en la de producte; i a Eliane Thibaut Comelade en la de cultura.

D’altra banda, dilluns a la nit, l’Auditori va acollir l’entrega del premis Incit’up, uns guardons promoguts pel Clúster Foodservice i Fòrum Gastronòmic, que han reconegut aquelles startups creadores de productes o serveis innovadors que millorin els sectors de l’alimentació i la gastronomia. Des les 28 startups candidates, 10 van passar a la final. Aquestes van presentar els seus projectes davant del jurat. Els premis van ser per a Colorsensing, Alimentium i Delectatech. El lliurament va tenir lloc en el marc d’un sopar elaborat per Cuina de l’Empordanet i va comptar amb una conferència del xef Joan Roca (El Celler de Can Roca).

Properes edicions
Després de Girona el Fòrum Gastronòmic ja té noves cites al calendari. El 2019 se celebrarà a Coruña, del 10 al 12 de març, i a Barcelona, del 10 al 12 de novembre. A Girona, la cita gastronòmica tornarà el 2020.

(Fotografia Click)Cinema

‘Kick-Ass’ és una trepidant i divertida comèdia

03/06/2010 02:41
Cinema

El darrer film de Woody Allen dedicat a la capital catalana

18/09/2008 4:48''
Cinema

Marina Comas, Albert Baró i Àlex Monner protagonitzen ‘Els nens salvatges’

25/05/2012 01:42
Exposicions

‘MACBA es viu’. Els dissabtes de març es podrà gaudir al museu de les activitats culturals més originals

12/03/2015

La 19a edició d’Escena Poblenou aposta pel suport a la creació, les dones creadores i l’espai públic

Del 22 al 25 d'octubre el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra la seva 19a edició

Redacció.- Escena Poblenou 2020 proposa una programació de 18 espectacles, 12 d’ells estrenes, i 3 tallers, travessada per tres eixos que formen part de l’ADN del festival: el suport a la creació, la forta presència de dones creadores i la reivindicació de l’espai públic. El festival estableix més de deu complicitats i col·laboracions entre festivals […]