Edició 4.746 (des del 27/09/2007)
Edició 4.746 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 6 agost 2018

En marxa la novena edició del Subtravelling, el festival internacional de curtmetratges del metro de Barcelona

El Subtravelling col·labora per tercera vegada amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül

Redacció.-Per tercera vegada consecutiva, l’edició d’aquest any torna a col·laborar amb el projecte cultural del metro de Seül, el Seoul Metro International Subway Film Festival (SMIFF), que també celebra la seva novena mostra. Així, els dos operadors duran a terme els seus respectius festivals de cinema suburbans compartint curts i d’altres sinergies.

La primera fase del Subtravelling comença amb la crida a la participació en la categoria per a creadors Roda a TMB. Consisteix en un concurs de creació ràpida amb convocatòria pública en què poden participar els usuaris de transport públic que presentin un curtmetratge de tres minuts de durada rodat amb un mòbil o altres dispositius de gravació (sense trípode) a les instal·lacions del metro o en autobusos de TMB i a la resta de transports de la companyia (el Barcelona Bus Turístic i el funicular i telefèric de Montjuïc). Els usuaris poden penjar els seus vídeos fins al 14 d’octubre a la pàgina web del fe

Un jurat professional farà una selecció dels finalistes i premiarà el millor curtmetratge amb un viatge per a dues persones a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül, a més d’una tauleta tàctil, un sopar degustació i un any de cinema gratis. Enguany també hi haurà un premi per al segon millor curt, que serà premiat amb un viatge a Nova York per a dues persones, cortesia de Disney Pixar, i també una tauleta tàctil i un sopar degustació per a dues persones. Els cinc millors curtmetratges es podran veure al festival SMIFF 2019 i l’edició d’enguany del festival del metro de Seül projectarà els cinc curts finalistes del Roda a TMB del Subtravelling 2017.

El metro i el bus, sales de cinema sobre rodes

La secció oficial La Mostra presenta un programa de 20 curtmetratges, que barrejarà curts de ficció i animació. La meitat han estat escollits per l’organització del festival SMIFF, i la resta per l’organització del Subtravelling.

Aquesta vintena de creacions cinematogràfiques internacionals es podran veure entre el 15 d’octubre i el 18 de novembre a les pantalles del MouTV presents en autobusos, andanes i trens de metro i també al web del festival. Més endavant, una vegada finalitzat el festival, els deu curts finalistes i guanyadors del Roda a TMB també es projectaran al MouTV.

Premis de cine per als votants

A partir del 15 d’octubre, al web del festival es podran trobar els curtmetratges seleccionats de les seccions La Mostra i el concurs Roda a TMB, acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 18 de novembre, els interessats podran votar el seu curt preferit, i participaran automàticament en el sorteig d’un viatge per a dues persones cortesia de Disney Pixar, aquest serà el premi Gran espectador. A més, per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories entrades dobles de cinema vàlides durant tot un any, cortesia de Cines Filmax. També es farà una menció especial al curt de La Mostra més votat pel públic, i el curt preferit dels usuaris de la secció Roda a TMB, serà guardonat amb un any de cinema gratis, cortesia de Cines Filmax.

El 22 de novembre se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling, on es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran tots els curtmetratges guardonats.

> Informació complementària

coreacurtmetratgepremisSeülSubtravellingTMB

L’escriptor i periodista Víctor Amela va guanyar el Llull 2016 amb ‘La filla del capità Groc’

06/04/2016
Música

De la Bisbal d’Empordà a Tombouctou

01/01/2011

Els retratistes Mariné i Audouard protagonistes amb Montse Faixat de la programació d’estiu.

03/06/2013
Cinema

Arriba el nou fenòmen adolescent, ‘Los juegos del hambre’

19/04/2012 01:03

Es posa en funcionament un nou recurs sonor de Visitmuseum al Museu d’Art de Sabadell

Amb l’objectiu de complementar i enriquir la visita presencial del museu i ser accessible al turisme estranger

Redacció.- El Museu d’Art de Sabadell ha posat en funcionament un nou recurs interpretatiu a la seva exposició permanent en el marc del programa Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans, promogut pel Departament de Cultura i el Departament d’Empresa i Coneixement amb l’objectiu de complementar i enriquir la visita presencial del museu i […]