Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Edició 4.806 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dilluns, 2 desembre 2019

En marxa la 12a edició del concurs literari Ficcions

El concurs estarà obert fins al 24 de març de 2020

Ficcions torna a posar-se en marxa. Des de l’1 d’octubre, tots els estudiants interessats de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià poden registrar-se i participar en la 12a edició del concurs literari Ficcions. Els estudiants tindran temps per registrar-se fins al 8 de febrer i hauran de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de fins a tres persones. L’any passat hi van participar més de 3.800 estudiants, una xifra rècord en l’històric del certamen.

El nom dels finalistes es farà públic durant la segona quinzena d’abril, mentre que els guanyadors es donaran a conèixer durant els cinc lliuraments de premis (Mallorca, Menorca, Eivissa, València i Barcelona), que tindran lloc al llarg del mes de maig. Cada quinze dies, aproximadament, el grup d’alumnes haurà de publicar un nou capítol de la història. El 24 de març de 2020 serà la data màxima per a presentar el tercer i últim capítol, i a partir de llavors, el jurat decidirà quina és la millor història. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental, i la originalitat de les històries.

L’alumnat s’ha de registrar a la pàgina web www.ficcions.cat a partir de l’1 d’octubre de 2019 fins al 3 de febrer i enviar els nous capítols segons el calendari establert. A més, la pàgina web servirà també com a eina per cercar recursos per escriure els capítols, amb enllaços d’interès, propostes, i comentar els capítols dels altres participants.

Premis

  • Millor història: iPhone o Play Station (a triar durant el moment de la inscripció) per a cada membre del grup.*
  • Segona millor història: Smartphone per a cada membre del grup.*
  • Premis territorials: Entre els finalistes es premiaran les millors històries dels territoris (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) amb un smartphone o uns auriculars sense fils per a cada membre del grup.
  • Premi professor/a més motivador/a: El professor/a de cada territori (Catalunya, Illes Balears i País Valencià) que hagi estat responsable del major nombre de participants, en proporció al nombre total dels seus alumnes, guanyarà una estada de 2 dies per a 2 persones amb sopars i/o esmorzars inclosos. En cas d’empat es tindrà a consideració la puntuació aconseguida pels treballs dels seus participants.
  • Premi Territorial especial ciutat de Barcelona: el millor relat de la ciutat de Barcelona rebrà un iPad per a cada membre del grup. Premi patrocinat per l’Ajuntament de Barcelona.
> Informació complementària

concursescripturaficcionspremis

Escenaris

Lectura dramatitzada de fragments de l’obra Purga, de Sofi Oksanen al Teatre de Salt

07/03/2016
Escenaris

Arrenca la 9a temporada de Blanca Desvelada, 12 personatges magistralment interpretats per Alejandra Jiménez-Cascón

05/01/2020
Arts

S’hi poden veure les darreres creacions ceràmiques de Provi Casals

14/06/2017 04:35
Arts

Catalonia Sacra desplega pel territori una cinquantena d’activitats culturals

20/03/2016

Cesc Gay torna als escenaris amb 53 diumenges, protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva

L'obra es preestrenarà al festival Temporada Alta el dissabte 28 de novembre i farà temporada al Teatre Romea

Redacció.- 53 diumenges, la segona incursió teatral de Cesc Gay, farà temporada al Teatre Romea a partir del 2 de desembre. Després de la bona acollida d’Els veïns de dalt, el director català torna als escenaris amb una comèdia protagonitzada per Pere Arquillué, Marta Marco, Àgata Roca i Lluís Villanueva que parla sobre com de […]