Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Edició 4.808 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 7 març 2020

Marc Crehuet reivindica el seu besavi dramaturg a la comèdia ‘La morta’ de Pompeu Crehuet

Anna Bertran, Francesc Ferrer, Betsy Túrnez (Pop Ràpid) i Xavier Bertran (Lo Cartanyà) protagonitzen el muntatge

Redacció.- La Sala Beckett presenta una nova producció pròpia aquesta temporada: un text del dramaturg Marc Crehuet, una comèdia metateatral basada en fets (gairebé) reals: ‘La morta’ de Pompeu Crehuet. L’espectacle forma part del cicle Memento Mori. Recordem-nos de morir, que dura tota la temporada i que gira al voltant de la mort. La proposta es podrà veure a la Sala de baix del 5 de març al 5 d’abril, i l’estrena oficial serà el dimarts 10 de març.

Marc Crehuet ha recuperat un text del seu besavi Pompeu Crehuet (1881-1941), La morta, un drama rural de principis de segle, i el fa dialogar amb una autoficció sobre el seu moment com a autor: pateix una gran crisi creativa després de l’èxit d’El rei borni, ara fa set anys.

Pompeu Crehuet va deixar com a llegat una obra dramàtica composta de 17 títols, el primer dels quals és La morta, que es va estrenar al Teatre Romea l’abril de 1904. Amb la seva estrena, es va dir que havia nascut un gran autor. Però les seves obres posteriors van passar per la cartellera de Barcelona sense pena ni glòria.

Pompeu Crehuet va morir el 1941 sense aconseguir cap més èxit. Ara, però, apareix de cop i volta al seu pis, on viu el seu besnet, també dramaturg. Plegats compartiran la seva condició de ‘one-hit wonder’ i intentaran que el cognom Crehuet torni a brillar en les marquesines de l’escena teatral catalana.

Sobre l’escenari, Anna Bertran, Francesc Ferrer, Betsy Túrnez (Pop Ràpid) i Xavier Bertran (Lo Cartanyà) protagonitzen el muntatge, que ha comptat amb la col·laboració de Maria Rodés, que firma una cançó original que apareix al muntatge.

beckettCrehuetMarc Crehuet

Tendències

A l’avantguarda del disseny

24/06/2011
Música

Quimi Portet presenta Oh My Love

29/01/2013
Cinema

El Dream Team del cinema d’acció es reuneix a ‘Los mercenarios 2’

23/08/2012 02:19
Escenaris

Els Berros de la Cort posen música a l’obra teatral “La Taverna dels Bufons”

25/12/2016

III Premis de la Música Balear 2020 al teatre Xesc Forteza

La cantautora i poeta Miquela Lladó rebrà el Premi d'Honor i el cantant i actor Llorenç Santamaria el Premi a la Trajectòria

Redacció.- La gala dels PREMIS ENDERROCK 2020 – III PREMIS DE LA MÚSICA BALEAR tendrà lloc aquest poper dijous 26 de novembre, a partir de les 20 hores, al Teatre Xesc Forteza de Palma. Durant la festa anual de la música illenca es desvetllaran els onze premis atorgats per votació popular als millors discos i […]