Edició 4.525 (des del 27/09/2007)
Edició 4.525 (des del 27/09/2007)
Titulars | dilluns, 14 octubre 2019

Manifest de rebuig a la judicialització del conflicte

Subscrit per més d'un centenar d’entitats del país

Redacció.- Sies.TV manifesta el seu rebuig a la judicialització del conflicte, i s’adhereix al manifest que ha subscrit l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació.

Manifest

En relació als esdeveniments socials i polítics relacionats amb la publicació de la sentència sobre el procés, l’AMIC juntament amb un centenar d’entitats catalanes opina que:

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació juntament amb un centenar d’entitats catalanes reiterem el nostre rebuig a la judicialització d’un conflicte que des d’un inici entenem de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d’un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític.

La intervenció de les institucions, l’empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, i de persones de la societat civil, en el seu exercici de la llibertat de pensament i llibertat d’expressió, drets essencials d’una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació. Manifestem que només amb llibertat, respecte i diàleg, es trobaran les solucions.

Per tant, més política, més escoltar i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s’està vivint aquests dies. L’empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre’ls. Recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s’ha demostrat històricament que no és una via efectiva.

Considerem que en una societat democràtica, les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens.

A l’AMIC, com qualsevol entitat que interactua i s’interrelaciona amb el seu entorn més proper, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país, respectem la diversitat d’opinions i sensibilitats polítiques i ens adherim a la presentació avui d’un manifest conjunt de més d’un centenar d’entitats catalanes.Videoclips

La Young kid sister, al Pol·lenDate

07/05/2010 02:08
Escenaris

Pau Vallvé presenta el darrer disc d’Estanislau Verdet

22/10/2008 4:43''

Raimon rep el 46è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

10/06/2014
Cinema

Arriba la 13a edició del Zoom, el Festival Internacional de Ficció per a Televisió

17/11/2015