Edició 4.194 (des del 27/09/2007)
Edició 4.194 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 12 febrer 2014

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra al Petit Palau

Demà a les 20h comença una nova edició del cicle de tres concerts de l'orquestra

En aquesta primera sessió, la formació andorrana amb Gerard Claret com a concertino director, proposa un programa titulat “L’Escola de Mannheim i l’inici del simfonisme a Catalunya”. Un concert que ha estat concebut pel músic andorrà i membre de l’ONCA Josep Martínez, especialista en música barroca i que se centra en el simfonisme del segle XVIII a Catalunya a través d’un compositor de Mannheim ben conegut, Johann Stamitz, i del màxim representat del simfonisme autòcton català, Carles Baguer.

En el segon concert, “L’ONCA i compositors catalans (1914-2014)”, que tindrà lloc el 20 de març, l’orquestra s’afegeix a la commemoració del centenari del naixement de Lluís Benejam. En aquesta ocasió, també hi participarà el viola Christian Ifrim, que interpretarà una obra de Brotons i, a petició del Palau de la Música Catalana, s’oferirà per primera vegada a l’Estat Conte de l’àvia d’Sky disc de Ramon Humet, compositor convidat del Palau, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català. La sessió acabarà amb cançons populars arranjades per Albert Guinovart, interpretades conjuntament per l’ONCA i el Cor.

El cicle es tancarà el 10 d’abril amb el concert “Jazz & cordes”, concebut pel director Josep Maria Sauret i per Dick Them, amb la col·laboració especial de Laura Simó & Dick Them Trio. L’objectiu és acostar al públic la música clàssica i el jazz. Sauret ha investigat les possibilitats sonores dels instruments de corda en l’estil jazzístic, però conservant l’esperit de la música clàssica.

El cicle ONCA al Palau, organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i la Fundació ONCA, té el patrocini del Govern d’Andorra i de la Fundació Crèdit Andorrà.

> Informació complementària

Gerard ClaretJosep MartínezONCApalau de la música

Música

El festival de música electrònica Electrobeach 2014 ven un 35% de les entrades a públic català

18/06/2014
Escenaris

Gira de Sol solet de Carlota Subirós i activitats entorn de l’espectacle d’Àngel Guimerà

13/03/2018
Tendències

08/05/2011
Escenaris

Rigola proposa amb Un enemigo del pueblo (Ágora) una reflexió sobre la democràcia

08/10/2018