Edició 4.064 (des del 27/09/2007)
Edició 4.064 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 18 febrer 2014

Lorin Maazel dirigeix la Münchner Philharmoniker a Palau 100 aquest dimecres amb les localitats exhaurides

Oferirà dues de les obres més populars i interpretades de Jean Sibelius: Vals trist i la Segona Simfonia

Una de les cites més esperades de la temporada 2013-14 de Palau 100 és l’actuació de l’Orquestra Filharmònica de Munic dirigida pel seu titular, Lorin Maazel, que tindrà lloc el proper dimecres, 19 de febrer, a les 20.30 h al Palau de la Música Catalana. Un concert que ja ha exhaurit les localitats i en què la formació muniquesa oferirà dues de les obres més populars i interpretades de Jean Sibelius: Valse triste i la Segona Simfonia. Completarà el programa la Quarta Simfonia de Robert Schumann.

És la tercera vegada que Maazel, una llegenda viva de la direcció orquestral, actua a Palau 100. Aquest prestigiós director, titular de la Münchner des de la temporada passada, ha estat al capdavant de més de 150 orquestres i ha dirigit al voltant de 5.000 concerts i representacions d’òpera, amb nombroses estrenes.

El Vals trist de Sibelius, una peça tan curta i delicada com alhora onírica i desesperada, obrirà el concert d’aquest dimecres. Del mateix compositor s’escoltarà la Segona Simfonia, estrenada a Hèlsinki el 8 de març de 1902. Una obra que alguns van volen batejar com a “Simfonia Independència”, en un context en què Finlàndia formava part de Rússia i que vivia un moviment de reivindicació nacional i independentista, ja que després de totes les reflexions, presa de consciència i esforços (en els tres primers moviments de l’obra), el caràcter triomfal del quart assenyala el final feliç de la reivindicació nacional. Completarà el programa la Quarta Simfonia de Robert Schumann, en què els diversos passatges i canvis de to i ritme es produeixen sense que l’oient percebi cap tall ni pausa en el desenvolupament musical.

Abans del concert, a les 19.30 h al Petit Palau s’oferirà una nova sessió del cicle de conferències gratuït Parlem de Música, en aquesta ocasió amb el director general del Palau, Joan Oller.

> Informació complementària

barcelonaMaazelpalau

El RESSUPÓ

02/07/2015
Escenaris

Barcelona se suma als actes de celebració oficial del centenari d’Edith Piaf amb tres úniques funcions de “Piaf! The Show” al Teatre Tívoli

09/06/2015
Música

La segona edició del festival Strenes ja ha venut la meitat de les entrades un mes abans de la inauguració

02/03/2014
Cinema

Segons els mitjans una pel·lícula seductora i transparent, dolça, lírica i tranquil·litzadora

11/05/2018 01'31''