Edició 4.288 (des del 27/09/2007)
Edició 4.288 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 2 juny 2009

Lluís Pasqual dirigeix el drama més universal de García Lorca

?La casa de Bernarda Alba? es podrà veure a la Sala Petita del TNC fins el 28 de juny

La casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca està dirigida per Lluís Pasqual i amb Núria Espert en el paper de Bernarda Alba i Rosa Maria Sardà en el de Poncia.
Federico García Lorca és, juntament amb Valle-Inclán, el més gran dramaturg que ha donat la literatura espanyola en el segle XX. El seu teatre, carregat de poesia i d?imatges memorables, arriba al TNC sota la batuta de Lluís Pasqual i amb un repartiment excepcional que encapçalen Núria Espert i Rosa Maria Sardà, juntes per primera vegada damunt d’un escenari.

?La casa de Bernarda Alba?, subtitulada ?Drama de mujeres en los pueblos de España?, va ser escrita l’any 1936 i va més enllà del drama per consolidar-se com una tragèdia d’una força extraordinària. Bernarda Alba decideix portar el dol més rigorós després d?haver enviudat per segon cop. Les seves cinc filles, víctimes de la rigidesa de la mare, es veuen encadenades a la casa familiar, tancada i barrada per l?ombra de la mort, i envaïda per l?home que portarà la desgràcia a la casa de la família. Un drama rural sobre com els valors socials i el fanatisme són capaços de sufocar les ànsies de llibertat i les arrels del desig.

?La casa de Bernarda Alba? és una producció del TNC i el Teatro Español de Madrid. Es representarà del 29 d’abril al 28 de juny a la Sala Petita del TNC i posteriorment, del 10 de setembre al 25 d’octubre, al Teatro Español de Madrid.

> Informació complementària

juny

Arts

Presentació del tràiler de ‘Fundido a negro’, l’últim curt del realitzador Miquel Casals

27/10/2011
Escenaris

L’Institut del Teatre reuneix més de 800 investigadors de tot el món en un congrés internacional que convertirà Barcelona en l’epicentre del pensament acadèmic teatral durant aquesta setmana

22/07/2013
Exposicions

Bàlsam i fuga. La creació artística en la institució penitenciària al CaixaForum Barcelona

01/11/2016
ArtsExposicions

L’ADN Galeria ens presenta ‘Time to relax’, de l’artista cubà Adrian Melis

17/10/2013