Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 2 novembre 2019

El Liceu coprodueix ‘Doña Francisquita’, una de les sarsueles més populars d’Amadeu Vives

Lluís Pasqual aporta una mirada renovadora al clàssic de la sarsuela proposant un joc de miralls on el temps i les èpoques històriques cobren molta importància

Redacció.- L’obra mestra absoluta d’Amadeu Vives torna al Gran Teatre del Liceu del 10 al 17 de novembre amb la posada en escena de Lluís Pasqual, la reposició de Leo Castaldi i la direcció musical d’Óliver DíazDoña Francisquita arriba amb un repartiment extraordinari encapçalat per María José Moreno i Elena Sancho Pereg alternant-se com a Francisquita, Celso Albelo i Antonio Lozano com a Fernando i María José Suárez en el paper de Doña Francisca, entre d’altres. Cal destacar la col·laboració especial de l’actor Gonzalo de Castro i de la mestra de les castanyoles Lucero Tena, artista d’estil inconfusible que ha actuat arreu del món sota les ordres de grans directors com Lorin Maazel o Jesús López Cobos.

La coproducció del Teatro de la Zarzuela, el Liceu y l’Opéra de Lausanne arriba amb la renovadora mirada del director d’escena català Lluís Pasqual, el qual dona la volta a l’obra proposant un joc de miralls en què el temps i les diverses èpoques històriques cobren molta importància. En la seva producció, Pasqual evoca la seva pròpia història personal recordant tardes de programes de ràdio, de discos de vinil i de teatre. I, és clar, la seva vida com a director teatral, tot traslladant Francisquita i els seus a una sala d’enregistrament dels anys 40, a un plató de televisió dels 60 i a una moderna sala d’assajos.

Óliver Díaz du la batuta d’una de les partitures més brillants del patrimoni musical espanyol i que comptarà amb l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Una partitura farcida de “turbulències, vaivens i voluptuositat” que destaca per moments musicals tan excepcionals com la popular “Canción del ruiseñor” que protagonitzen Francisquita, Fernando i Cardona en el primer acte o el duo d’amor entre Francisquita i Fernado que conclou la trama de l’obra en el tercer acte.

Aquesta comèdia lírica en tres actes amb música d’Amadeu Vives i llibret de Federico Romero i Guillermo Fernández-Shaw s’inspira en La discreta enamorada de Lope de Vega. Es va estrenar al Teatro Apolo de Madrid l’any 1923, dos mesos més tard va arribar al Teatre Tívoli de Barcelona però va trigar deu anys en arribar al Liceu. Estructurada en tres actes, la trama se centra en un Madrid en època de Carnaval i explica la història de Francisquita, una jove enamorada de Fernando a qui també pretén una popular actriu, Aurora. Aquest clàssic del género grande es va representar al Liceu per darrera vegada el 30 de juliol del 2010, on s’ha pogut veure un total de 46 cops.

Doña FrancisquitaGran Teatre del LiceuLluís PasqualZarzuela

Tendències

“Pavelló Mies van der Rohe. Segona reconstrucció”, una intervenció artística de Jordi Bernadó

18/03/2014
Cinema

‘Un tipo serio’, una comèdia negra resultat de l’evolució de la carrera cinematogràfica dels germans Coen

07/01/2010 02:12
Lletres

Es publica Els Borbons en pilotes en format de butxaca

10/06/2012
Escenaris

El Mercat de les Flors celebra els seus 25 anys amb La Fura dels Baus

30/04/2011

A la venda les entrades de DeltaChamber Music Festival 2020

Se celebrarà a Amposta del 28 de juliol al 2 d'agost

Redacció.- Ja es poden adquirir les entrades per a l’edició “Parèntesi” d’aquest festival internacional de música de cambra, que fa uns dies va presentar la seva edició més trencadora adaptada a la situació actual. “Parèntesi” inclou una quarantena de concerts individuals en tres llocs emblemàtics de la ciutat (Torre de la Carrova, pati de l’antic […]