Edició 4.675 (des del 27/09/2007)
Edició 4.675 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dijous, 18 octubre 2018

L’escocesa Jo Milne exposa a la Mercè

La mostra “Maneres de fer mons” forma part del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas

Redacció.- Aquest, a les 19.30 h, tindrà lloc al Centre Cultural la Mercè la inauguració de l’exposició de Jo Milne “Maneres de fer mons” comissariada per Natàlia Chocarro. La mostra, que es podrà visitar fins al 19 de desembre a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural la Mercè, forma part del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas i ha estat produïda per l’Escola Municipal d’Art. Aquest serà el primer cop que Milne exposarà a Girona. A l’acte s’espera la presència del tinent d’alcalde i regidor de cultura, el sr. Carles Ribas Gironès i el president de la Fundació Vila Casas, el sr. Antoni Vila Casas, així com de la mateixa artista i la comissària.

Nascuda a Escòcia, Jo Milne resideix a Barcelona des de fa molts anys. Llicenciada en Belles Arts per l’Escola d’Art d’Edimburg, té un màster en Gravat del Camberwell College of Art i és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha impartit classes a diferents universitats d’Europa i els Estats Units, i actualment és professora a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Ha realitzat residències a Hangar, el Museu d’Art de Sabadell i l’Irish Museum of Modern Art (Dublín), i ha rebut diverses beques i premis, entre els quals destaca l’Elizabeth Greenshields (Canadà). Treballa en múltiples disciplines, des de l’obra gràfica i la pintura a la instal·lació, i ha fet diverses exposicions a espais públics i privats arreu d’Europa.

L’exposició proposa un viatge per diferents plantejaments en els camps de la física teòrica i de la microbiologia i tractar de fer veure allò que no es veu. Respon a propostes cosmològiques i a la vegada als processos de visualització emprats en la microbiologia a fi de fer veure cèl·lules i teixits. L’artista traça vincles entre els mons del microcosmos i el macrocosmos, i proposa que seguim el seu fil per tal d’entreveure més enllà del món experimentat, entre els imaginaris de la ciència i la poesia.

En paral·lel a l’exposició, l’artista conduirà un monogràfic gratuït al taller de pintura de l’Escola Municipal d’Art, “Gabinet de curiositats, un diàleg entre les arts i les ciències”, en el que s’experimentarà amb els processos creatius i experimentals utilitzats per artistes i científics en la creació de llurs imatges. El monogràfic s’ofereix els divendres del 9 al 23 de novembre, de 17 a 20 h i cal inscripció prèvia atès que les places són limitades.Escenaris

L’Estruch comença l’any amb la presentació de l’espectacle en procés de creació Udul, de Los Galindos

23/01/2017
Escenaris

El Palau proposa una cita coral imprescindible amb el Cor de Cambra Eric Ericson, un dels millors cors del món

12/05/2014
Escenaris

Neix a Barcelona el Festival de Flamenc Carmen Amaya, per a retre homenatge a l’artista que dóna nom al certamen

11/09/2010
Exposicions

Les meravelles de Teotihuacan s’instal·len al CaixaForum Barcelona

01/04/2011

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i l’artista plàstica Eulàlia Valldosera presenten “Vers la llum” 

El concert és una coproducció del Grec Festival de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana

Redacció.- Dilluns que ve, 20 de juliol (Sala de Concerts, 21 h), el Palau de la Música Catalana acollirà l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel seu titular, Josep Pons, amb un programa titulat “Vers la llum”, en què l’artista plàstica Eulàlia Valldosera realitzarà una performance. L’espectacle, una coproducció del Festival Grec, el […]