Edició 4.528 (des del 27/09/2007)
Edició 4.528 (des del 27/09/2007)
Titulars | dissabte, 12 abril 2014

L’escena industrial/New wave a Barcelona en perspectiva

El dimecres 16 d'abril a les 21h al Teatre de CCCB

En aquesta segona sessió de BCNmp7, ens aproparem als inicis de l’escena electrònica més desconeguda i avantguardista sorgida a principis dels anys vuitanta a Barcelona, amb testimonis d’artistes que van formar part d’un moment irrepetible i determinant en la història de la música i amb actuacions del seu relleu més actual. La sessió comptarà amb dos concerts, el del veterà PHILIPPE LAURENT (França) i el del valencià TVNNEL, que actuarà per primera vegada a Barcelona.

La transició espanyola significà un canvi molt important en l’estructura política i social de l’Estat. Entre altres coses, es va fer el pas a un nou sistema democràtic, cosa que comportà una obertura sense complexos cap a una nova manera d’entendre i fer cultura. Una jove generació d’artistes trencava amb els antics clixés i desmuntava les velles tradicions associades a un règim opressor.

Paral·lelament, a finals dels anys setanta, un fet va revolucionar el món de la música: una nova generació d’instruments electrònics es comercialitzava en botigues especialitzades i a preus assequibles per al gran públic.

Tot i que a Barcelona hi arribaven en comptagotes, grups com Ultravox, Joy Divison, Kraftwerk, Tuxedomoon, League Of Nations, Heaven 17 mostraven una manera de fer i d’entendre la música totalment innovadora: incorporaven sintetitzadors i caixes de ritmes que van captivar molts joves. S’obrí una finestra amb infinites possibilitats: multitud de sons desconeguts eren a l’abast de joves inquiets amb ganes de trencar amb el passat. No necessitaven ser bons músics, ni tenir un estudi de gravació o disposar de molts diners; ara podien fer-ho.

> Informació complementària

barcelonaBCNmp7electronicaPHILIPPE LAURENTTeatre del CCCBTVNNEL

Cinema

K, un nou blade runner trenta anys després

06/10/2017 1:46"
Tendències

La Tarraco romana és una de les temàtiques principals de l’obra de Jordi Freixa

20/07/2009 04:40''
Videoclips

S’està fent fosc

03/02/2010
Música

Música d’arrel tradicional al Folkestoltes

28/02/2011