Edició 4.864 (des del 27/09/2007)
Edició 4.864 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 10 novembre 2009

Les revistes Secundèria i L’Hiperbòlic, VIII Premi de l’Associacionisme Jove Català

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) reconeix el compromís d’aquestes publicacions

El VIII Sopar de l’Associacionisme Jove Català, a la Masia de la Guineueta de Nou Barris (Barcelona) va ser l’escenari del lliurament dels  VIII Premis de l’Associacionisme Jove Català, organitzats pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), òrgan que serveix com a xarxa d’entitats juvenils del país. El jurat, amb el lema “Som joves: som present, som futur”, va voler reconèixer el treball de les revistes Secundèria i L’Hiperbòlic com el “mitjà de comunicació més compromès amb els lectors joves”.
Segons el veredicte, les dues revistes editades per l’empresa Edicat, van merèixer el guardó “per ser un mitjà de comunicació que ha apostat per donar veu a la gent jove, per interessar-se per les qüestions juvenils i tractar-les amb respecte i rigor, per adreçar-se als joves adolescents i universitaris sense paternalismes o adoctrinaments i fer-ho des d’una òptica catalana”.
En el mateix acte, també es va lliurar el “Premi al projecte associatiu més innovador” a la guia d’implantació de la Responsabilitat Social Corporativa editada per la Jove Cambra Internacional – Catalunya, un projecte que, segons el jurat, “vol prevenir, detectar i sancionar qualsevol discriminació, abús o pràctica il·legal dins les empreses, així com accentuar la interacció de l’empresa amb el seu entorn”.
En tercer lloc, el “Premi a la millor iniciativa de promoció de l’associacionisme juvenil” va recaure a la “Comarkalada”, l’espai de trobada anual de les entitats juvenils i grups de joves de la comarca de la Noguera, organitzada entre el Consell Comarcal i aquestes entitats, “per haver consolidat la trobada com a mostra d’entitats, com a festa i com a espai de reflexió i projecció de polítiques de joventut”.
El Premi “mitjà de comunicació més compromès amb els lectors joves” arriba, justament, quan la revista Secundèria compleix 15 anys de vida. Durant aquest temps, amb més de 300 entrevistes, 500 reportatges d’interès juvenil i 140 números, i amb una mitjana de 80.000 lectors mensuals, és la publicació líder i referent del sector, arribant al 90% d’instituts de Catalunya. Els seus objectius, ens explica el seu editor Josep Ritort, continuent sent els mateixos que quan la van crear un grup d’estudiants universitaris el desembre de 1994: “entretenir i formar als joves catalans amb una revista plural i alegre, que fomenti el debat i la participació”. Avui, a més, aquesta interacció amb els lectors s’aconsegueix “gràcies a la convergència entre el paper i la xarxa,  a través de la versió digital Dèria.cat i tots els concursos que organitzem online”.
> Informació complementàriaTendències

Es presenta el primer Rànquing de Mitjans de Comunicació Digitals en Català

16/02/2012
Cinema

Biopic del poeta i dramaturg Lope de Vega

02/09/2010 01:45
Escenaris

Pep Tosar i Albert Tola revisen el clàssic d?Anton Txèkhov

16/04/2009
Música

Orella activa inicia una campanya de captació de socis amb el suport dels programadors musicals gironins

27/03/2012

La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’autor Charles Bukowski

Les activitats s’emmarquen dins la celebració del centenari de l’escriptor i poeta, i tindran lloc a Girona entre el 23 de gener i el 5 de febrer del 2021

Redacció.- La 14ª edició de la programació cultural Pepe Sales girarà al voltant de l’escriptori i poeta Charles Bukowski, considerat un autor emblemàtic i una figura irreverent de la literatura del segle XX. El vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, i els organitzadors de la iniciativa i responsables de l’Associació […]