Edició 4.533 (des del 27/09/2007)
Edició 4.533 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimecres, 22 maig 2013

L’empremta de la Universitat de Girona sobre el territori centrarà el 2n TEDxUdG

La segona edició del TEDxUdG estarà oberta a tota la ciutadania i serà més participativa que mai

L’impacte que la Universitat de Girona imprimeix al seu entorn protagonitzarà la 2a edició del TEDxUdG, que tindrà lloc aquest divendres 24 de maig a l’auditori de l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic. Una sessió farcida de ponències reflectirà el lema d’enguany: “Swell People and Ideas, Beyond University” (“Gent i idees fantàstiques, més enllà de la universitat”).

Obert a tota la ciutadania, aquesta edició del TEDxUdG té per objectiu mostrar que la Universitat de Girona, com a referent social i cultural, és una institució que es compromet amb el territori i vol ser útil davant les necessitats de la societat.

La jornada arrancarà amb una benvinguda de l’organitzador de l’acte, Miquel Duran, i tot seguit es donarà pas a l’inici del programa. Les xerrades aniran a càrrec de membres de la comunitat universitària i es faran en anglès o català. Les ponències inclouran noms com Mariàngela Vilallonga, que reflexionarà sobre literatura i territori; Mateu Sbert, sobre l’ús dels videojocs per donar resposta a necessitats socials; Jordi Feu, sobre el projecte Rossinyol que posa en relació estudiants universitaris amb infants o adolescents d’origen estranger per afavorir la seva integració; Sílvia Simon, sobre la percepció social dels científics; Jesús Garcia-Gil, sobre noves vies de formació i les oportunitats de la recerca en ambients més enllà de la universitat; Pere Condom, que emmarcarà el Parc de la UdG en un context internacional; i Marc Font, sobre la interacció entre universitat i indústria.

A partir de la segona part, Enric Sucarrats, parlarà sobre un projecte per oferir un trampolí a idees basades en l’educació, la cultura i l’emprenedoria; Rafa Garcia, sobre la felicitat que s’amaga darrere la divulgació de la recerca; Josep Lluís de la Rosa, sobre com la innovació ens pot ajudar a donar resposta a les exigències de les xarxes socials; i David Grau, sobre una història de superació personal.


TEDxUdGYou, una novetat

La jornada donarà la oportunitat als assistents de poder expressar una idea en només 60 segons. Aquest espai serà un minut de glòria perquè tota aquella persona que tingui alguna cosa per explicar ho pugui fer. Per poder participar-hi, cal enviar un correu electrònic a l’adreça tedxudg@udg.edu.

A més, el TEDxUdG projectarà uns vídeos que mostren dues experiències molt especials per la Universitat. D’una banda, “Són nosaltres, som ells, és UdG” mostra el dia a dia de la Lara i l’Eloi, dos joves de la Fundació Astrid 21 que treballen en l’entorn universitari. De l’altra, una peça sobre l’escola Carme Auguet, amb la qual la UdG fa pinya per convertir-la en un centre amb una proposta educativa centrada en la ciència, l’experimentació i la tecnologia com a mitjà per aprendre.

Pel que fa a audiovisuals, també es visionaran dues ponències del TED així com la xerrada que va guanyar el TED Prize 2013. Aquesta darrera estarà comentada per Eduard Muntaner. La jornada es complementarà amb dues minitalks (breu ponències) a càrrec de Javier Garcia i Joaquim Majó i una actuació dedicada a Salvador Espriu, amb la veu de Francesc Ten i els dibuixos de Marc Vicens.

 

Un esdeveniment obert a tothom

El TEDxUdG d’enguany es planteja com un esdeveniment participatiu i fresc, amb la implicació directa dels assistents que ho vulguin. Aquesta vegada s’ha pogut posar a disposició fins a 200 places, en comparació a les 100 de l’any passat.

El programa i el formulari d’inscripció (encara està obert) del TEDxUdG són a la pàgina http://www.udg.edu/tedxudg. Aquest espai també inclou informació dels altres esdeveniments TED organitzats per la UdG: el TEDxYouth@UdG, per a joves investigadors de Secundària i primers anys de grau, i trobades de visionat en directe de conferències TED, com són el TEDxUdGChange i el TEDxUdGLive.

El hashtag (etiqueta) que ja és actiu a la xarxa és #tedxudg.

 Es fan públics els 10 finalistes de les categories dels Premis Blocs Catalunya 2009

15/09/2009
Cinema

Arriba ‘Tomboy’, la cinta més aclamada del darrer any del cinema francès

03/05/2013 02:33

Pintura, música i patrimoni dialoguen a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran

29/07/2015
Lletres

Non Stop!

16/03/2013