Edició 4.281 (des del 27/09/2007)
Edició 4.281 (des del 27/09/2007)
Titulars | dimarts, 11 juliol 2017

Nits de Clàssica presenta una conversa entre Mozart i Beethoven amb instruments d’època

Un concert únic a l’Estat que dona inici a una “setmana Mozart” dins el Festival Nits de Clàssica

Redacció.- L’Ensemble Dialoghi té l’habilitat d’oferir un innovador punt de vista de la música: la formació destaca pel seu alt nivell artístic i per la gran habilitat per connectar amb l’audiència. Els seus integrants toquen amb instruments històrics i comparteixen amb el públic els diferents codis del llenguatge musical amb la finalitat d’ajudar a descobrir l’ampli ventall d’emocions de les obres interpretades.

El concert d’aquest dimarts dona el tret de sortida a una setmana dedicada a Mozart, que continuarà el dijous i divendres amb la interpretació de les seves sonates per a violí. En el concert de l’Ensemble Dialoghi se succeeixen dues obres íntimament lligades: dos quintets de Mozart i Beethoven. Mozart va assenyalar el Quintet per a vent i fortepiano com una de les seves millors obres i de les més estimades. Envoltat d’alguns dels seus millors amics músics, la va estrenar a Viena l’any 1784, set anys abans de la seva mort. Per la seva originalitat, Beethoven va escriure també un Quintet per a vent i fortepiano, amb la mateixa instrumentació i tonalitat, en un clar homenatge a Mozart. El Claustre de la Catedral serà doncs aquesta conversa entre dos grans compositors de la història de la música, subratllada pels instruments d’època de l’Ensemble Dialoghi.

Mitja hora abans de l’inici del concert, el públic trobarà el guia musical del festival, que amb un caràcter distès i informal ampliarà la informació del concert, d’aquests dos quintets i també dels intèrprets amb l’objectiu de millorar l’experiència dels assistents al festival.

Al següent enllaç podeu consultar el programa de mà del concert: https://goo.gl/s67mNV

El festival continuarà el dijous i divendres amb una sessió doble de les Sonates per a violí i pianoforte, interpretades per la violinista Isabelle Faust i el pianista Alexander Melnikov. Un encàrrec especial del festival Nits de Clàssica que tindrà lloc al Museu d’Art que enguany s’estrena com a nova ubicació del festival.Cinema

Ben Affleck torna a la direcció, faceta que domina a la perfecció, amb ‘Argo’

26/10/2012 02:19
Escenaris

S’apropa el Festival Deltebre Dansa, epicentre internacional de la dansa i el circ més contemporanis al cor del Delta

18/05/2019
Cinema

El Barcelona Creative Commons Film Festival celebra el seu 10è aniversari amb una programació que posa el focus en la defensa de drets col·lectius

12/06/2019
Arts

El so implícit de Michael Sailstorfer

14/02/2011