Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Edició 4.778 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dissabte, 14 desembre 2013

L’Ateneu Popular 9 Barris presenta el seu 18è Circ d’Hivern, amb el món de l’art com a teló de fons

L’espectacle, dirigit per Xavier Erra, es titula AAART! i s’inspira en Goya, Da Vinci, Miró i Malèvitx

Aquest dissabte 14 de desembre s’estrena el AAART!, el 18è Circ d’Hivern. Jonathan Frau, Nacho Flores, Carlos Lima, Irene Estradé, Sergio González es posen sota la batuta de Xavier Erra a les instal·lacions de l’Ateneu Popular 9 Barris. Un any més, l’Ateneu presenta un espectacle de circ de factura pròpia a Barcelona, una de les manifestacions circenses amb més trajectòria de la ciutat, que enguany arriba a la seva majoria d’edat. Dissabte l’espectacle comptarà amb la col·laboració de The Rigodonians, que tancaran la nit d’estrena.

Del 14 de desembre de 2013 fins al 12 de gener de 2014 es podrà veure aquest espectacle hivernal tan especial, que enguany proposa un viatge cap a les interioritats del món de l’art. Les tècniques acrobàtiques, la roda cyr, la corda, el clown i els malabars es trobaran amb els pinzells i les pintures. Els traços de Leonardo da Vinci, Francisco de Goya, Egon Schiele, Antonello da Messina, Arcimboldo, Georg Baselitz, Malèvitx o Joan Miró inspiren aquest espectacle únic. L’Ateneu Popular 9 Barris proposa una aproximació al món de l’art amb una nova mirada; una mirada desacomplexada, gestual, d’humor, emocional, irreverent… la mirada del circ. Tot això amb una escenografia d’una gran profunditat composta per telons de roba i diversos audiovisuals.

El viatge per la història de l’art comença amb les mirades i els somriures de complicitat d’Antonello da Messina, que es barregen amb els rostres de la companyia, i segueix amb les acrobàcies que inspira la gestualitat de les postures d’Egon Schiele. També es fa referència al famós dibuix de Da Vinci, inspirat amb les teories de Vitruvi, en què un cercle rodeja una figura humana, just com si estigués dins d’una roda Cyr. Goya va pintar en un dels seus caprichos l’ascensió i caiguda del poder, que es converteix en un equilibri mà a mà. L’artista alemany Georg Baselitz va pintar una sèrie de retrats en els quals la gent apareix cap per avall, i els artistes experimentaran aquesta sensació. Com Joan Miró, els artistes juguen amb l’espai de manera entremaliada, en quadres de dimensió coral, i com feia Giuseppe Arcimboldo amb els seus retrats de fruites i verdures, un clown malabarista imita el pintor amb l’ajut del seu carro de la compra.

El Circ d’Hivern d’aquest any ha comptat amb la inestimable col·laboració de l’Institut del Teatre, Barcelona Activa i La Central del Circ, a part del suport i l’especial complicitat de la Fundació Miró, on s’han rodat les projeccions que es visualitzaran al llarg de l’espectacle i que es combinaran i complementaran els números dels artistes.

 

 

 

 

 Cinema

Isabel Coixet dirigeix ??”Ayer no termina nunca”, amb Javier Cámara i Candela Peña

28/04/2013
Cinema

“Paula” el biopic de l’artista Paula Becker

26/05/2017 01:51
Música

El Festival de Cap Roig reuneix primeres figures de l’escena mundial

03/03/2018
Escenaris

El grup de fusió Tumbuctú presenta disc

25/03/2009 3:48''

Exposició retrospectiva de Quim Corominas, «Corominas, 50 anys d’art»

La mostra, comissariada per Sebastià Goday, presenta més de 150 obres de l'artista

Redacció.- Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951), de formació autodidacta, ha combinat durant anys la creació visual i la docència artística a Girona. La Fundació Casa de Cultura de la Diputació de Girona, la Fundació Fita i la Fundació Rafael Masó presenten una exposició múltiple, de 150 peces, amb obra de gran format a les sales […]