Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Edició 4.669 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 2 juliol 2019

L’arxiu d’Arnau Puig serà catalogat per la Generalitat de Catalunya

Es va acordar en una reunió que es va mantenir a la biblioteca del filòsof, amb la directora general de patrimoni cultural, Elsa Ibar

Redacció/Bonart.- En una reunió que es va mantenir a la biblioteca d’Arnau Puig, amb la presència de la directora general de patrimoni cultural, Elsa Ibar–que abans havia acordat la proposta amb el comissionat de cultura de l’ajuntament de Barcelona, Joan Subirachs–, del president del consell assessor de Bonart, Narcís Planas i la directora de Bonart, Anna Maria Camps, es va acordar que l’arxiu del filòsof català i l’únic integrant de Dau al Set viu, serà catalogat per la Generalitat de Catalunya.

Les gestions realitzades en els darrers dies per Narcís i Ricard Planas, i Anna Maria Camps, de Bonart, han donat els seus fruits i, ara, les institucions s’implicaran de manera directa en un tema punyent com era no deixar a l’estacada el llegat d’una persona capdal en el món de la cultura d’aquest país.

Narcís Planas, de Bonart, s’ha mostrat satisfet de l’acord arribat “ja que això suposa haver aconseguit el nostre objectiu que no és altre que el de preservar el llegat de l’Arnau Puig de qui tots els catalans hem de sentir-nos orgullosos, pel que ha representat, pel que ha fet i pel que de ben segur farà”.

El llegat, doncs, serà catalogat per la Generalitat i, el que no està decidida és la seva ubicació. Bonart i el mateix Arnau Puig estan rebent moltes propostes que posen en relleu la importància de l’Arnau Puig. “Anem pas a pas. Primer, catalogarem el llegat i després prendrem la decisió. De totes maneres, vull deixar clar –diu Narcís Planas– que la darrera paraula la tindrà l’Arnau Puig. La decisió serà seva. És el menys que podem fer; que sigui ell qui decideix-hi on va preservar-lo. Nosaltres, al cap i a la fi, l’únic que hem fet és treballar per arreglar una anomalia que s’havia produït i que no s’hauria de repetir. Els casos de llegats que es troben els Encants s’ha d’acabar, i si el cas de l’Arnau serveix per conscienciar a tothom que ha de ser així, nosaltres ens donem per molt satisfets. Bonart va sortir a la llum en el seu dia, ara fa vint anys, per treballar per l’art de casa nostra. Penso que això també comporta gestionar situacions com aquesta. I, de veritat que ho hem fet molt a gust, perquè l’Arnau Puig i la cultura d’aquest país s’ho mereixen”. Narcís Planas vol agrair a “tothom qui hi ha col·laborat en trobar una solució a aquest problema, el seu ajut, i de manera especial a la Maria Palau, redactora d’El Punt Avui i col·laboradora de Bonart que “des del primer moment es va fer seva la tasca de preservar el llegat de l’Arnau Puig”.

La consellera de cultura de la Generalitat explicarà el dimecres vinent en el Parlament de Catalunya tots els detalls d’aquesta situació que ha tingut molt preocupat, els darrers dies, al món de la cultura de casa nostra.

A la imatge, Elsa Ibar, Arnau Puig i Narcís Planas, a la biblioteca del filòsof i col.laborador de Bonart.

> Informació complementàriaCinema

“La entrega”, l’autor de “Shutter Island”, presenta l’últim film que va filmar James Gandolfini

26/09/2014
Cinema

Danny Boyle relata la lluita d’Aron Ralston a 127 horas

03/02/2011 01:38
Videoclips

Santuari on fire

04/01/2012 02:24
Escenaris

Més de 100 pallassos i pallasses participaran en la 17ª edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

12/10/2016

El Museu d’Història de Barcelona ofereix l’espectacle literari musicat Paraules i sons de Barcelona

Als jardins del MUHBA Vil·la Joana

Redacció.- El Museu d’Història de Barcelona – MUHBA ens convida, el 16 de juliol, a un espectacle literari molt especial a l’exterior del MUHBA Vil·la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX és un recorregut amb contrapunt musical pels relats […]