Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Edició 4.667 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 29 juliol 2014

L’artista Xavi Bové donarà vida a la Casa Pastors mitjançant música de R.Strauss en directe

És podrà veure el dissabte 2 d'agost a les 22h, al Festival Internacional de Mapping de Girona

Espectacle interactiu de vídeo a temps real i música en directe. La veu de la soprano Elisabet Vilaplana (cor del Gran Teatre del Liceu) i les notes del teclat de Raul Patiño (director de l’Eclectic Colour Orchestra) faran que l’edifici prengui vida mitjançant la programació de Pelayo Méndez, mostrant les diferents fases del seu cicle des de la gestació fins a la mort.

La proposta de Xavi Bové, artista que treballa sobre les relacions entre la música i les imatges, utilitza la tecnologia per proposar una reflexió crítica sobre com es processen els estímuls que els nostres sentits capten, així com crear un pont entre l’expressió artística i el públic.

La clau d’aquest espectacle és el disseny i programació d’un codi a càrrec de Pelayo Méndez, que analitzarà a temps real la música y la transformarà en gràfica generativa per cadascuna de les escenes que seran projectades sobre l’edifici. Aquest codi ha estat creat en openFrameworks, conjunt d’eines de codi obert dissenyades per a la “programació creativa”. Les notes del piano intervindran sobre les pedres de l’edifici i generaran partícules que tindran un comportament orgànic i interactiu en funció de la veu de la cantant.

Amb motiu del 150è aniversari del naixement de Richard Strauss (1864-1949), compositor preocupat per la representació de la vida i la mort en les obres, la música partirà de fragments de dues cançons per anar a dormir. La primera és “Wiegenlied” op. 41/1, cançó per a un nadó, etapa inicial en la vida d’un ésser humà. I la segona és “Beim Schlafengehen” (En anar-me’n a dormir), de Vier letzte Lieder (Quatre darreres cançons), com a metàfora d’una mort propera i la serena acceptació del destí. Aquestes darreres peces formen la seva última obra, composades en 1948 a l’edat de 84 anys, i que malauradament no va viure per escoltar-les representades.

La música, el llenguatge més antic i universal, serà la font de vida de la matèria morta, de l’arquitectura inert de la Casa Pastors. Una proposta pionera per seu component d’interactivitat i rigorós directe que es podrà veure el proper dissabte 2 d’agost a les 22h i que transformarà un dels edificis més emblemàtics de Girona gràcies a la música.

> Informació complementària

festivalFestival Internacional de Mapping de GironagironaMapping

Escenaris

Lluís Llach, Albert Pla i Lídia Pujol, a la gran aposta del TNC per aquestes festes

28/12/2009 01:25
Tendències

Guanyadors dels V Premis Carles Rahola de Comunicació Local

20/02/2014
Escenaris

El cicle els Petits Concerts de Cambra de Palafolls torna a promocionar els nous talents artístics en la seva 8ena edició

15/05/2010
Música

Pineda de Mar celebra l’edició més eclèctica, del festival ARTS d’Estiu Costa Barcelona

07/07/2016

Jordi Savall, l’Orquestra del Liceu, Sanjosex, la Black Music Big Band i la Jove Orquestra a l’Auditori de Girona

S'oferirà una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i donar suport al sector cultural

Redacció.- L’Auditori de Girona oferirà aquest estiu una programació especial de cinc concerts amb l’objectiu de difondre la cultura entre la ciutadania i, al mateix temps, de donar suport al sector, que ha estat un dels grans afectats per la pandèmia del COVID-19. Amb aquesta acció, que rep per nom “Estiu a l’Auditori”, l’Ajuntament de […]