Edició 4.773 (des del 27/09/2007)
Edició 4.773 (des del 27/09/2007)
Titulars | Dimarts, 29 juliol 2014

L’artista Xavi Bové donarà vida a la Casa Pastors mitjançant música de R.Strauss en directe

És podrà veure el dissabte 2 d'agost a les 22h, al Festival Internacional de Mapping de Girona

Espectacle interactiu de vídeo a temps real i música en directe. La veu de la soprano Elisabet Vilaplana (cor del Gran Teatre del Liceu) i les notes del teclat de Raul Patiño (director de l’Eclectic Colour Orchestra) faran que l’edifici prengui vida mitjançant la programació de Pelayo Méndez, mostrant les diferents fases del seu cicle des de la gestació fins a la mort.

La proposta de Xavi Bové, artista que treballa sobre les relacions entre la música i les imatges, utilitza la tecnologia per proposar una reflexió crítica sobre com es processen els estímuls que els nostres sentits capten, així com crear un pont entre l’expressió artística i el públic.

La clau d’aquest espectacle és el disseny i programació d’un codi a càrrec de Pelayo Méndez, que analitzarà a temps real la música y la transformarà en gràfica generativa per cadascuna de les escenes que seran projectades sobre l’edifici. Aquest codi ha estat creat en openFrameworks, conjunt d’eines de codi obert dissenyades per a la “programació creativa”. Les notes del piano intervindran sobre les pedres de l’edifici i generaran partícules que tindran un comportament orgànic i interactiu en funció de la veu de la cantant.

Amb motiu del 150è aniversari del naixement de Richard Strauss (1864-1949), compositor preocupat per la representació de la vida i la mort en les obres, la música partirà de fragments de dues cançons per anar a dormir. La primera és “Wiegenlied” op. 41/1, cançó per a un nadó, etapa inicial en la vida d’un ésser humà. I la segona és “Beim Schlafengehen” (En anar-me’n a dormir), de Vier letzte Lieder (Quatre darreres cançons), com a metàfora d’una mort propera i la serena acceptació del destí. Aquestes darreres peces formen la seva última obra, composades en 1948 a l’edat de 84 anys, i que malauradament no va viure per escoltar-les representades.

La música, el llenguatge més antic i universal, serà la font de vida de la matèria morta, de l’arquitectura inert de la Casa Pastors. Una proposta pionera per seu component d’interactivitat i rigorós directe que es podrà veure el proper dissabte 2 d’agost a les 22h i que transformarà un dels edificis més emblemàtics de Girona gràcies a la música.

> Informació complementària

festivalFestival Internacional de Mapping de GironagironaMapping

Cinema

La resurrecció de Mickey Rourke

26/02/2009 3:47''
Cinema

‘Alacrán enamorado’, el nou film de Santiago A. Zannou, compta amb la col·laboració d’els germans Bardem

14/04/2013 02:07

Abans que arribi l’Alemany una tragicomèdia sobre l’Alzheimer amb Muntsa Alcañiz i Pedro Mas

08/03/2017
Turisme

Neix Fiporc una fira temàtica i exclusiva al voltant del porc i dels productes que se’n deriven

31/01/2014

El poeta, narrador i dramaturg Enric Casasses és reconegut amb el 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Marcel Mauri: “La cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure”

Redacció.-  El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que “la cultura és la nostra millor eina per construir un país just, un país cohesionat i un país lliure” davant la repressió d’un Estat que persegueix els ciutadans per les seves idees. Ho ha dit en l’acte d’entrega del 52è Premi d’Honor de les Lletres […]